Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare importantă pentru creștini! Mii de românce poartă numele acestei sfinte

Sărbătoare importantă pentru creștini! Mii de românce poartă numele acestei sfinte

Sărbătoare importantă pentru creștini! Mii de românce poartă numele acestei sfinte
Sursa foto: crestinortodox.ro
24 Iul 2017   •   17:06

SFÂNTA ANA. Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 25 iulie. Sfânta Ana, pomenită în calendarul creștin ortodox la 25 iulie, a fost mama Fecioarei Maria, Născătoarea de Dumnezeu, și bunica după trup a Mântuitorului Hristos.

Sfânta Ana era din neamul lui Levi, fiică a Mariei și a preotului Matan. Ei au avut trei fete: Maria, Sovi și Ana. Maria s-a căsătorit la Betleem și a născut pe Salomeea moașa; Sovi s-a căsătorit tot la Betleem și a născut pe Elisabeta, mama Sfântului Proroc, Înaintemergător și Botezător Ioan; iar Ana s-a căsătorit în pământul Galileei și a născut pe Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Așadar, Salomeea, Elisabeta și Sfânta Născătoarea de Dumnezeu Maria sunt verișoare din trei surori.

Sfânta Ana, după ce a născut pe Maica Domnului și după ce a dăruit-o în biserică la vârsta de trei ani, a viețuit cealaltă vreme a vieții sale în post, rugăciuni și faceri de bine către cei lipsiți, și s-a dus în pace către Domnul, la vârsta de 69 de ani. Sfântul Ioachim s-a săvârșit la 84 de ani, încât Sfânta Născătoare de Dumnezeu, pe când se afla încă în templu, la vârsta de 11 ani, a rămas fără părinți.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close