Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă. Sfântul Alexandru, „cel care îi apără pe oameni”

Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă. Sfântul Alexandru, „cel care îi apără pe oameni”

Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă. Sfântul Alexandru, „cel care îi apără pe oameni”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Aug 2016   •   10:42

SFÂNTUL ALEXANDRU.  Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Alexandru, "Protectorul omenirii", un personaj de seama al primului sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325.

SFÂNTUL ALEXANDRU. Potrivit site-ului crestinortodox.ro, Alexandru si Alexandra sunt prenume vechi, cu o larga raspandire nu numai in Europa, ci si in alte regiuni ale lumii. Numele a devenit popular in special datorita regelui Alexandru al III-lea al Macedoniei (336-323 i.H.), supranumit cel Mare. La moartea sa, la numai 33 de ani, Alexandru Macedon era stapanul celui mai mare imperiu cucerit vreodata, care se intindea din Grecia pana in India.

SFÂNTUL ALEXANDRU. Marele Ierarh Alexandru a fost episcop al Alexandriei din anul 313 si a luat parte la primul sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a combatut erezia lui Arie, unul dintre cei mai mari adversari ai crestinismuli. Sfantul Ierarh Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 328.

SFÂNTUL ALEXANDRU. Etimologic, numele provine de la vechiul nume persan Aleksandros, care ar fi compus din verbul grecesc alexo - a apara, a proteja - si andros, forma de genitiv a substantivului aner - barbat, om. Asadar, semnificatia numelui Alexandru ar fi "care ii apara pe oameni".

×
Subiecte în articol: alexandra
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close