Antena 3 CNN Actualitate România, campioană la numărul de decese cauzate de accidente rutiere. Lipsa infrastructurii şi gradul redus de civilizaţie al şoferilor îşi spun cuvântul

România, campioană la numărul de decese cauzate de accidente rutiere. Lipsa infrastructurii şi gradul redus de civilizaţie al şoferilor îşi spun cuvântul

România, campioană la numărul de decese cauzate de accidente rutiere. Lipsa infrastructurii şi gradul redus de civilizaţie al şoferilor îşi spun cuvântul
Sursa foto: Foto: tribuna.ro
de O.P.    |    01 Apr 2014   •   06:25

Ţara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese în accidente rutiere.  Deşi numărul victimelor scade de la an la an, lipsa infrastructurii şi gradul redus de civilizaţie al şoferilor îşi spun în continuare cuvântul.

Numărul românilor care îşi pierd viaţa în accidente rutiere este dublu faţă de media Uniunii Europene. 92 la milionul de locuitori, faţă de 52 de decese, rata la nivel european.

Deşi a sczut anul trecut cu 9% faţă de 2012, România rămâne, în continuare, ţara cu cea mai ridicată rată a deceselor în accidente rutiere din UE, unde media este de 8%.

Deşi situaţia devine mai puţin alarmantă de la an la an, pentru că numărul celor care mor în accidente rutiere este în scădere, România îşi menţine poziţia fruntaşă la acest capitol, încă din 2010.

Polonia şi Luxemburg o urmează, la diferenţă foarte mică- ambele cu 87 de morţi la milionul de locuitori, iar la pol opus Suedia şi Marea Britanie, cu 28 şi, respectiv, 29 de decese la un milion de locuitori.

UE a stabilit un plan de acţiune în domeniul siguranţei rutiere pentru perioada 2011-2020, în urma căruia, rata deceselor în accidente rutiere a scăzut cu 17% la nivelul UE.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close