Antena 3 CNN Actualitate România este fruntaşă la capitolul "cei mai puţini obezi din Europa"

România este fruntaşă la capitolul "cei mai puţini obezi din Europa"

România este fruntaşă la capitolul "cei mai puţini obezi din Europa"
Sursa foto: Foto: theoriginalwinger.com
26 Noi 2011   •   20:48

Chiar dacă ne plac dulciurile, stăm bine cu greutatea. Cel puţin în statici. Ultimele arată că avem cel mai mic număr de oameni obezi din întreaga Uniune Europeană. Cu toate acestea, specialiştii în nutriţie sunt îngrijoraţi. Din ce în ce mai mulţi copii au probleme cu greutatea.

Femeile din Marea Britanie ocupă primul loc în topul obezităţi, pe locul doi sunt maltezele, în timp ce locul trei este adjudecat de Letonia şi Estonia.

Româncele sunt cele mai slabe. Italiencele sunt pe locul doi. Iar bulgăroaicelor ocupă poziţia a treia. În cazul bărbaţilor, cele mai multe cazuri de obezitate s-au înregistrat în Malta, Marea Britanie este pe locul doi, iar Ungaria este pe ultimul loc. România are şi cei mai slabi bărbaţi, italienii sunt pe poziţia a doua, iar bulgarii sunt pe locul trei.

Deşi avem cea mai slabă populaţie din Europa, specialiştii în nutriţie şi diabet sunt îngrijoraţi din cauza tendinţelor.

Dacă acum se spune că avem cele mai frumoase românce, pe viitor lucrurile s-ar putea schimba.

Medical vorbind, obezitatea vine la pachet cu o mulţime de complicaţii. La nivel psihologic, situaţia este şi mai gravă. De cele mai multe ori, obezii sunt marginalizaţi. Iar magazinele par complet neadaptate la nevoile lor.

Reţeta sănătăţii e simplă: specialiştii ne recomandă să nu exagerăm cu mâncatul şi să facem cel puţin cinsprezece minute de sport pe zi.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close