Antena 3 CNN Actualitate O Românie curată nu e doar un vis. Cea mai amplă acţiune de strângere a deşeurilor prin voluntariat

O Românie curată nu e doar un vis. Cea mai amplă acţiune de strângere a deşeurilor prin voluntariat

O Românie curată nu e doar un vis. Cea mai amplă acţiune de strângere a deşeurilor prin voluntariat
de S.T.    |    01 Dec 2015   •   11:01
Să muţi munţii e posibil. La propriu. Chiar dacă sunt de gunoaie. O dovedeşte, an de an, o tânără de numai 33 de ani, pentru care o Românie curată nu e doar un vis.

Liana Buzea a început primul proiect de voluntariat cu două prietene, în urmă cu câţiva ani. Astăzi, are alături 1% din populaţia României.

Proiectul de suflet al Lianei, „Let's Do It, Romania!" a fost cea mai amplă acţiune de strângere a deşeurilor prin voluntariat. Liana şi echipa ei au mutat, astfel, munţi...de gunoaie. Şi au crezut că pot mai mult.
 
Vrea să schimbe ţara şi lumea întreagă şi Alida Gabor, din Cluj. În prezent, este conferenţiar la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Mediului şi cercetător. La doar 32 de ani, este singura din România care a câştigat o finanţare de 1,5 milioane de euro pentru un proiect de datare prin luminiscenţă.
 
Studiul Alidei Gabor se va desfăşura pe o durată de 5 ani şi vor fi analizate soluri din România, SUA şi China. Pentru acest proiect, românca a concurat împreună cu alţi 3000 de cercetători din Europa.

Sursa: Observator.tv
 

×
Subiecte în articol: deseuri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close