Antena 3 CNN Actualitate Românii din străinătate aflați în țară de Paște, vizați de un anunț important al autorităților

Românii din străinătate aflați în țară de Paște, vizați de un anunț important al autorităților

Românii din străinătate aflați în țară de Paște, vizați de un anunț important al autorităților
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mai 2016   •   19:15

Romanii din strainatate care au venit in tara pentru a petrece sarbatorile de Paste alaturi de familii pot profita de ocazie pentru a-si reinnoi documentele.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a eliminat birocratia pentru cetatenii care solicita eliberarea certificatelor de cazier judiciar, a permiselor de conducere si a pasapoartelor, a anuntat institutia intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Cazierul judiciar se poate obtine pe loc, fiind eliminata astfel perioada de asteptare de cateva zile. De asemenea, certificatul de cazier poate fi obtinut de la orice unitate de politie conectata la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman, nemaifiind necesara deplasarea la unitatea de politie la care solicitantul are stabilit domiciliul, informeaza MAI.

De asemenea, cetatenii straini sau apatrizii care locuiesc in Romania au dreptul sa solicite si sa primeasca certificatul de cazier judiciar in aceleasi conditii cu cele prevazute pentru cetatenii romani.

Si romanii care nu pot ajunge in tara pentru a solicita cazierul judiciar pot beneficia de aceasta procedura simplificata. Ei trebuie sa se adreseze consulatelor sau misiunilor diplomatice ale tarii noastre in statul respectiv.

Cetatenii care vor sa-si reinnoiasca sau sa-si faca pasaportul, dar nu se pot prezenta la serviciul public comunitar din localitatea de domiciliu sau resedinta pot depune documentele la cel mai apropiat serviciu public comunitar. De asemenea, documentele ce insotesc cererile de eliberare a pasapoartelor se prezinta numai in original si vor fi scanate de angajatii serviciului public comunitar, fara a mai fi necesara prezentarea acestora in fotocopie.

Daca dupa depunerea cererii de eliberare a pasaportului solicitantul trebuie sa plece din Romania, pasaportul poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la resedinta titularului, cu suportarea de catre acesta a cheltuielilor de expeditie.

Si procedurile de inmatriculare a vehiculelor au fost simplificate prin reducerea numarului documentelor solicitate.

Aproximativ 600.000 de persoane au intrat in Romania in ultima saptamana, cei mai multi fiind romani care locuiesc si lucreaza in afara tarii si care se afla in tara doar pe perioada sarbatorilor.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close