Antena 3 CNN Actualitate Rovana Plumb: Vrem ca până în 2020 să nu mai avem copii în centrele de plasament

Rovana Plumb: Vrem ca până în 2020 să nu mai avem copii în centrele de plasament

Rovana Plumb: Vrem ca până în 2020 să nu mai avem copii în centrele de plasament
Sursa foto: Foto: jonahintheheartofnineveh.blogspot.com
de M.Z.    |    02 Iun 2014   •   09:59

Ministerul Muncii împreună cu Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Copilului şi UNICEF România au lansat o strategie ambiţioasă. Cele trei instituţii vor monitoriza situaţia minorilor instituţionalizaţi şi vor purta un dialog permanent cu părinţii acestora. 


Iniţiativa îşi propune ca într-un timp relativ scurt niciun copil cu vârsta de până la trei ani să nu mai fie lăsat în centrele de plasament.
 
"Obiectivul nostru este ca până în 2020 să nu mai avem copii în centrele de plasament, iar cel de-al doilea obiectiv pe care-l avem şi este pe termen scurt şi sper ca acest lucru să se finalizeze până la sfârşitul acestei sesiuni este acela de a nu mai avea niciun copil cu vârste până la trei ani în instituţii", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.
 
Strategia Ministerului Muncii a fost lansată de Ziua copilului, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi UNICEF România. 
 
Pe lângă oficialităţi, la eveniment a participat şi Smiley, ambasador al bunăvoinţei UNICEF.
 
Proiectul îşi propune reluarea dialogului dintre părinţi şi copii şi reducerea numărului tot mai mare al copiilor abandonaţi de părinţi, dar şi al copiilor care abandonează la rândul lor şcoala sau a celor care fug de acasă ori îşi încep viaţa sexuală prematur. 
 
 

×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close