Antena 3 CNN Actualitate Rusia ar putea fi acuzată de crime de război în Siria! Acuzațiile formulate de ministrul britanic de Externe

Rusia ar putea fi acuzată de crime de război în Siria! Acuzațiile formulate de ministrul britanic de Externe

Rusia ar putea fi acuzată de crime de război în Siria! Acuzațiile formulate de ministrul britanic de Externe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Sep 2016   •   20:03

Rusia se face vinovată de prelungirea războiului în Siria şi ar fi putut să fi comis crime de război vizând un convoi cu ajutoare umanitare, a declarat într-un interviu difuzat duminică ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Un convoi de 31 de camioane a fost atacat luni seara, în Siria, iar 20 de civili au fost omorâţi. Oficiali americani cred că aviaţia rusă a comis acest atac aerian, însă Moscova a negat orice implicare.

Ruşii "sunt vinovaţi de prelungirea acestui război şi (de faotul) că-l fac şi mai hidos", a declarat Johnson în emisiunea lui Andrew Marr de la BBC.

"Atunci când este vorba despre lucruri ca luarea drept ţinte a unor (convoaie cu) ajutoare la Alep, ar trebui să analizăm dacă este vorba sau nu despre luarea lor ca ţinte ştiind că sunt nişte ţinte civile nevinovate. Asta este crimă de război", a acuzat şeful diplomaţiei britanice.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Siria crime de razboi
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close