Antena 3 CNN Actualitate S-a întors iarna! Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale este întreruptă din cauza ninsorii și a viscolului. Trei autocare, blocate pe DE 581. 18 copii din Kazahstan se află într-unul dintre ele

S-a întors iarna! Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale este întreruptă din cauza ninsorii și a viscolului. Trei autocare, blocate pe DE 581. 18 copii din Kazahstan se află într-unul dintre ele

S-a întors iarna! Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale este întreruptă din cauza ninsorii și a viscolului. Trei autocare, blocate pe DE 581. 18 copii din Kazahstan se află într-unul dintre ele
Sursa foto: Foto: PIxabay.com
21 Apr 2017   •   14:16

Update: VASLUI. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus, vineri, măsuri urgente pentru deblocarea a trei autocare care au rămas înzăpezite pe DE 581, în localităţile Albiţa, Crasna şi Valea Grecului.

Printre autocarele blocate se numără şi unul în care se află 18 copii din Kazahstan, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, nu au fost semnalate probleme medicale ale ocupanţilor celor trei autocare.

"Se fac eforturi pentru preluarea tuturor persoanelor, care urmează să fie cazate în spaţii din municipiul Huşi. Se intervine cu o autofreză din cadrul Secţiei Huşi a ISU Vaslui, cu şase angajaţi şi cu un autocamion cu şase salariaţi de la Unitatea Militară din Huşi", a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul echipajelor locale de intervenţie au fost dislocate trei şenilate, una de la ISU Brăila şi două de la ISU Vrancea, încadrate cu personal medical SMURD. Către aceaşi zonă a plecat în sprijin şi o şenilată de la Direcţia Regională de Drumuri si Poduri Iaşi, în baza protocolului încheiat între IGSU şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Update: GALAȚI. Un număr de 12 drumuri judeţene sunt blocate din cauza sulurilor de zăpadă, care măsoară pe unele porţiuni şi doi metri înălţime, a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit comunicatului sunt blocate DJ 252I Nicoreşti - Poiana - Vişina, DJ 242A Bereşti - Rădeşti, DJ 242B Bereşti - Pleşa, DJ 251A Cerţeşti - Drăguşeni, DJ 242E Băneasa - Roşcani, DJ 242D Băneasa - Bereşti, DJ 251A Brătuleşti - până în DN 24D, DJ 251J Fundeanu - Adam, DJ 251C Drăguşeni - Smulţi, DJ 251 Pechea - Costache Negri, DJ242 Târgu Bujor - Vârlezi, DJ 252 Nicoreşti - Buciumeni.

În zonă se intervine cu trei buldoexcavatoare în zona localităţii Poiana, între Târgu Bujor şi Vârlezi şi pe ruta Băneasa - Roşcani-Cavadineşti, trei vole în zona Bereşti, pe ruta Smârdan - Schela - Slobozia Conachi şi pe ruta Valea Mărului - Smulţi - Drăguşeni, trei maşini cu material antiderapant în zona Smârdan - Slobozia Conachi, pe ruta Târgu Bujor - Vârlezi şi în zona localităţii Găneşti.

În Comandamentul de Iarnă s-a decis suplimentarea utilajelor de deszăpezire cu încă trei vole şi doua freze. Trei vole pe rutele Bereşti - Rădeşti, Frumuşiţa - Scânteieşti şi Târgu Bujor - Viile - Băleni, iar două freze pe rutele Nicoreşti - Poiana - Buciumeni şi Cerţeşti - Drăguşeni - Smulţi.

În municipiul Galaţi, angajaţii Serviciului Public Ecosal acţionează cu opt maşini pentru a strânge copacii căzuţi şi crengile rupte de viscol.

Update: IGSU a anunţat vineri că, în cele două zile cu condiţii meteo nefavorabile, au fost înregistrate efecte negative în 22 de judeţe ale ţării, la nivelul infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval, în alimentarea cu energie electrică.

Cătălin Chirca, purtător de cuvânt al IGSU, a declarat că pompierii militari au acţionat pentru deblocarea autoturismelor şi îndepărtarea arborilor căzuţi pe căile de circulaţie publică, dar şi pentru acordarea asistenţei medicale persoanelor aflate în dificultate din zonele greu accesibile.

Potrivit lui Chirca, intervenţii semnificative s-au înregistrat în judeţele Galaţi, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Suceava, Iaşi, Bacău.

"În cursul zilei de joi a fost dislocată o şenilată din cadrul ISU Prahova pentru a interveni în zona de competenţă a judeţului Buzău. (...) Pentru gestionarea consecinţelor fenomenelor meteo periculoase, au fost activate grupele operative din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, acţiunile de intervenţie fiind coordonate în sistem integrat din centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, în care activează reprezentanţi ai tuturor structurilor MAI, respectiv ai instituţiilor cu atribuţii în furnizarea răspunsului în situaţii de urgenţă", a spus oficialul IGSU.

El a precizat că fenomenele meteorologice periculoase au generat întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică în 173 de localităţi, totalizând 90.000 de consumatori individuali, iar pentru repunerea sub tensiune a reţelelor s-a acţionat cu 57 de echipe în 18 judeţe.

Intervenţii semnificative s-au mai înregistrat în judeţul Galaţi, în cursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, pompierii intervenind în peste 50 de situaţii de urgenţă, unde au fost semnalate maşini blocate în trafic, cazuri medicale la care nu se putea ajunge, arbori căzuţi pe autoturisme sau care blocau carosabilul.

O şenilată din cadrul ISU Galaţi a rămas peste noapte la primăria din localitatea Cuca, pentru a asigura un răspuns prompt şi eficient la orice solicitare.

Potrivit IGSU, la sediul primăriei, au fost cazate şi 50 de persoane care nu au mai putut înainta cu autoturismele. Vineri dimineaţa, doar 12 persoane mai erau găzduite în această locaţie.

Au fost executate trei misiuni de salvare cu şenilata şi autospeciala pentru transport victime multiple în localităţile Cuca, Rediu şi Plevna, fiind salvate 15 persoane dintre care patru copii şi o gravidă. Alte opt persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Apostol Andrei din municipiul Galaţi, precizează sursa citată.

De asemenea, opt adulţi şi 16 copii care călătoreau cu un autocar din Republica Moldova care a derapat în afara părţii carosabile au fost cazaţi temporar la căminul de bătrâni din localitatea Oancea.

Din cauza precipitaţiilor, în judeţul Prahova, în localitatea Gornetu Cricov se manifestă un risc asociat de reactivare a unei alunecări de teren, pe o suprafaţă de 350m/45m, care a afectat o anexă şi pune în pericol şase proprietăţi. Cinci persoane au fost evacuate şi cazate temporar la căminul cultural.

În localităţile Bisoca şi Lopătari din zona montană a judeţului Buzău, un echipaj cu o şenilată, dislocat în sprijin de la ISU Prahova, a acţionat pentru transportul preventiv al persoanelor dializate către unităţile sanitare specializate din judeţ.

Situaţii de urgenţă s-au înregistrat şi în judeţul Vrancea, unde salvatorii au intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme surprinse pe drumul către localitatea Găloieşti.

Cinci trenuri care se aflau pe ruta Pufeşti - Adjud au rămas blocate din cauza unui fir de înaltă tensiune care s-a rupt, însă vineri dimineaţa, în jurul orei 05,00, circulaţia feroviară a fost reluată.

Reprezentanţii administratorului de drum intervin în comuna Străoane pentru deblocarea a 10 autoturisme şi unei ambulanţe surprinse de viscol pe DN 2L.

Vineri dimineaţa, s-a intervenit în judeţul Neamţ în localitatea Valea Ursului pentru deblocarea unui autobuz cu 20 de călători. Misiunea forţelor de intervenţie s-a încheiat fără a fi probleme deosebite.

În judeţul Suceava s-a acţionat de urgenţă pe DJ 177 A între localităţile Broşteni şi Frasin pentru deblocarea unui autobuz cu 15 de călători, intervenţie finalizată fără a fi înregistrate situaţii deosebite.

Echipajele de intervenţie din cadrul detaşamentului de pompieri Bacău intervin cu o autofreză pentru deblocarea a şapte autovehicule surprinse de vremea rea în zona localităţii Izvorul Berheciului, pe DJ 156 A şi DN 2C. Tot în această zonă, se acţionează pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane. Nu sunt semnalate probleme deosebite ale călătorilor.

Şi în judeţul Iaşi se circulă în condiţii de iarnă. Vineri dimineaţa, salvatorii au preluat o gravidă cu autospeciala pentru transport victime multiple din localitatea Voineşti, iar o asistentă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean a ajutat la naşterea unui copil sănătos. Atât mama, cât şi micuţul au ajuns în siguranţă la spital. O altă gravidă va fi preluată de salvatori din localitatea Grajduri, în vederea transportării la spital.

De asemenea, salvatorii ieşeni s-au deplasat cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple şi o şenilată în comuna Dagâţa, pentru preluarea unei femei însărcinate.

"La nivelul Capitalei şi în judeţul Ilfov nu au fost înregistrate efecte semnificative ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase. Vă informez că, potrivit Infotrafic, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile la nivel naţional sunt închise circulaţiei rutiere opt drumuri naţionale, nouă drumuri judeţene şi un drum comunal", a precizat Cătălin Chirca.

Este vorba despre drumurile naţionale: DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui; DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui; DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui; DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui; DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui; DN15D Piatra Neamţ - Roman, judeţul Neamţ; DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea; DN 1 H, tronsonul Alesd - Sinteu (judeţul Bihor).

Drumurile judeţene închise circulaţiei rutiere sunt DJ 251B între localităţile Certeşti şi Blânzi; DJ 240A între localităţile Certeşti şi Cârlomăneşti, DJ 251 între localităţile Matca şi Valea Mărului; DJ 252 între localităţile Nicoreşti şi Buciumeni, DJ 251A între localităţile Corod şi Certeşti; DJ 252A între localităţile Poiana şi Buciumeni, DJ 244 D între localităţile Huşi şi Buneşti; DJ 244B între localităţile Şişcani şi Creţeşti; DJ 244C între localităţile Huşi şi Pădureni.

Drumul comunal DC 134, care face legătura dintre Sinaia şi Cota 1400, este şi el închis.

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t sunt aplicate pe un tronson de drum naţional, în judeţul Iaşi, respectiv pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos - Paşcani.

Nu sunt restricţii la nivelul aeroporturilor.

În judeţul Braşov, în localitatea Timişul de Jos, din cauza căderii unor arbori pe tronsonul Predeal - Braşov se circulă doar cu locomotive diesel.

Sunt închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia.

Vineri dimineaţa, la nivel naţional, în 408 localităţi din 17 judeţe, echipaje specializate intervin pentru remedierea situaţiei privind alimentarea cu energie electrică.

De asemenea, administratorii drumurilor acţionează pe drumurile din ţară cu 287 utilaje fiind utilizate 2.261 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 3,3 tone de clorură de calciu.

Concomitent cu misiunile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, în perioada de referinţă, la nivel naţional, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 2.209 situaţii de urgenţă, dintre care 113 incendii, 1.755 intervenţii SMURD şi 341 pentru protecţie a comunităţilor. De asemenea, în această perioadă, 1.734 persoane au fost asistate medical de către pompierii şi medicii SMURD care încadrează echipajele de prim-ajutor şi terapie intensivă mobilă.

Peste 1.700 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu drumari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au acţionat în ultimele 48 de ore în sprijinul populaţiei din cele 22 judeţe afectate de fenomenele meteo periculoase caracterizate de ploi abundente, viscol şi zăpezi.

Update: PRAHOVA.  Zeci de TIR-uri staţionează, vineri, pe DN 1A, traficul rutier fiind blocat pe acest segment de drum după ce un TIR a derapat, blocând ambele sensuri de mers.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, TIR-ul a derapat la limita cu judeţul Braşov în urmă cu aproximativ două ore, în condiţiile în care pe drum este un strat de zăpadă frământată, autovehiculul blocând ambele benzi de mers.

Conform datelor oferite AGERPRES de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, peste 40 de TIR-uri se află în coloana care staţionează, jandarmii asigurându-le şoferilor apă în regim gratuit de la o fabrică din zonă şi, contra cost, mâncare.

Update: COVASNA. Pe toate drumurile din judeţul Covasna se circulă în condiţii de iarnă, pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă, traficul rutier fiind îngreunat din cauza ninsorii în special în zonele montane.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că utilajele de deszăpezire acţionează continuu şi nu există drumuri blocate, însă pe mai multe tronsoane ale DN 11 Braşov - Bacău, în zona Pasului Oituz, DN 10 Braşov - Buzău şi DN 12 ce face legătura între judeţele Covasna şi Harghita, unde a nins abundent şi vântul a viscolit zăpada, se circulă cu dificultate.

Potrivit acestuia, în cursul dimineţii de vineri, un arbore a căzut peste un autovehicul care circula pe DN 11, în zona Pasului Oituz, dar incidentul nu s-a soldat cu victime, iar circulaţia nu a fost blocată.

"Din fericire nu au fost victime, şoferul dubiţei a fost preluat de SMURD, echipajele noastre au intervenit pentru degajarea drumului şi nu au fost restricţii de circulaţie (...) A nins foarte mult, dar noi am intervenit continuu pentru curăţarea drumurilor şi nu avem drumuri blocate. Avem pe teren nouă utilaje de deszăpezire închiriate, plus trei ale noastre (...) Pe carosabil, stratul de zăpadă măsoară între 0 şi 2 centimetri, dar în afara acestuia, în anumite zone, măsoară chiar şi 60 de centimetri", a precizat Cristian Drincă.

În judeţul Covasna continuă să ningă de miercuri seară, iar autorităţile recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă.

Update: VASLUI. Un autocar care efectuează curse regulate Bucureşti - Chişinău a rămas blocat cu 23 de pasageri pe DE 581, vineri, în localitatea Olteneşti, în zonă fiind mai multe autoturisme împotmolite.

Potrivit autorităţilor, se caută soluţii pentru deblocarea drumului măcar pe un sens de mers, dar condiţiile meteorologice îngreunează intervenţia utilajelor.

La nivelul judeţului Vaslui se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile, iar patru artere naţionale sunt blocate pe anumite tronsoane.

Mai multe localităţi au rămas fără energie electrică, în urma unor avarii produse din cauza vântului puternic şi a zăpezii. În localitatea vasluiană Iana, un bărbat dependent de aparatul cu oxigen a fost ajutat de autorităţile locale cu un generator şi cu combustibil, după ce alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în zonă.

Update:  IAȘI. 12 tronsoane de drumuri judeţene sunt închise vineri dimineaţa din cauza ninsorii şi a viscolului, în cursul nopţii de joi spre vineri drumarii intervenind pentru deblocarea a 37 de artere judeţene.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi, Vlad Ciobanu, a declarat, pentru AGERPRES, că 12 drumuri sunt închise fie din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă, fie din cauza copacilor şi a crengilor care s-au rupt din cauza zăpezii care conţine conţine mari cantităţi de apă.

"Pentru deblocarea a 37 de drumuri judeţene s-a intervenit cu opt autocamioane cu lamă şi sărăriţă, patru încărcătoare frontale şi trei autogredere, care au fost deservite de 30 persoane. Acum sunt închise traficului rutier 12 tronsoane de drumuri judeţene", a declarat Vlad Ciobanu.

Potrivit sursei citate, sunt închise tronsoane din DJ 244D - Ciorteşti - Dolheşti, DJ 244F - Moşna - Bohotin, DJ 248A - Iaşi -Voineşti, DJ 246 - Ţibăneşti - Dagâţa, DJ 281 - Sticlăria - Slobozia, DJ 281C - Blăgeşti - Coasta Măgurii, DN 24 - Dobrovăţ, DJ 280D - Ruginoasa - Heleşteni, DJ 208G - Kogălniceni - Oboroceni, DJ 208L - Paşcani - Mirosloveşti, DJ 280 - Strunga - Oţeleni, DJ 207A - Sineşti - Storneşti.

"Se acţionează în continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, dar şi pentru înlăturarea copacilor căzuţi în cursul nopţii pe suprafaţa carosabilă pe unele tronsoane de drum din Dobrovăţ, Domniţa, Rebricea sau Tansa.

Update: BACĂU. Un autobuz cu circa 50 de persoane a rămas blocat, vineri dimineaţă, în nămeţii de pe drumul judeţean care tranzitează localitatea Izvorul Berheciului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"A fost trimisă o autofreză în zonă pentru a debloca drumul şi pentru a ajuta la continuarea deplasării autobuzului", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Potrivit sursei citate, alte şapte autoturisme au rămas blocate, în noaptea de joi spre vineri, pe alte sectoare de drum cu circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, dar s-a intervenit imediat şi situaţiile au fost rezolvate.

Vineri dimineaţă se înregistrau zece sectoare de drum judeţean cu circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, care pe alocuri depăşeşte un metru şi jumătate înălţime, sau a copacilor doborâţi pe carosabil.

Potrivit autorităţilor, astfel de situaţii sunt pe drumurile judeţene Buda - Prohozeşti, Spira - Izvorul Berheciului, Urecheşti - Conţeşti, Găiceana - Soci, Stănişeşti - Vultureni, Dealul Morii - Podului Turcului, Buhoci - Parincea, Buhuşi - Runc şi pe drumurile judeţene din localităţile Sărata, Copaciu şi Obârşia.

Aproape 25.000 de persoane din 53 de localităţi nu au energie electrică din cauza defecţiunilor apărute la 19 linii de medie tensiune. Oraşele Buhuşi, Târgu Ocna, Moineşti şi Dărmăneşti sunt nealimentate parţial cu energie electrică.

Echipele EON acţionează în teren pentru depistarea defectelor şi refacerea conductoarelor rupte.

Update: GALAȚI.  Un număr de 25 de localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului puternic şi a zăpezii care au afectat liniile de alimentare cu energie electrică, iar două drumuri naţionale sunt închise, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, rămân închise DN 24 D Galaţi - limita cu judeţul Vaslui şi DN 26, între kilometrii 12 şi 81. Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă.

Chiriţă a precizat că în cursul nopţii au fost efectuate trei misiuni de salvare cu autoşenilata în localităţile Cuca, Rediu şi Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii şi o femeie gravidă.

Un număr de opt persoane - şase adulţi şi doi copii - au fost transportate cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi. De asemenea, un autocar din Republica Moldova cu opt adulţi şi şase copii a fost deblocat în zona localităţii Oancea şi şi-a continuat drumul spre Bucureşti.

La nivelul municipiului Galaţi, vântul puternic a dus la prăbuşirea a circa 100 de arbori sau crengi ale copacilor care au blocat drumuri sau au căzut peste autovehicule. În prezent, în Galaţi nu mai ninge, însă gruparea operativă ISU rămâne în alertă.

Update: VASLUI. DN 24A Murgeni - Fălciu, DN 2F Vladia - Ivăneşti şi DN 11A Podu Turcului - Bârlad sunt închise, vineri dimineaţa, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului puternic.

Potrivit autorităţilor, pe DE 581 se circulă cu dificultate în mai multe puncte, atât din cauza sulurilor de zăpadă (în localităţile Crasna, Simila, Satu Nou), cât şi din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil în zona Dobrina.

"Prefectul judeţului, Isabel Bogdan, este prezent în zonă şi coordonează activităţile de deszăpezire şi degajare a carosabilului, în vederea facilitării accesului autovehiculelor. Probleme sunt pentru TIR-urile care se deplasează către Vama Albiţa", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Potrivit acestuia, un stâlp de înaltă tensiune este rupt pe raza localităţii Simila, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă.

Judeţul Vaslui se află sub Cod portocaliu de ninsoare abundentă şi vânt, până pe 21 aprilie la ora 09,00.

Update: NEAMȚ. Drumul naţional care face legătura între municipiile Piatra Neamţ şi Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineaţă, începând cu ora 07,00, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul Iulian Jugan.

Potrivit sursei citate, pe drum sunt porţiuni cu suluri de zăpadă, iar viscolul reduce vizibilitatea până la zero.

Măsura a fost luată preventiv astfel încât să nu apară situaţii cu maşini blocate pe acest sector de drum.

Subprefectul Iulian Jugan a mai precizat că mai multe localităţi din judeţ sunt nealimentate cu energie electrică, dar că o centralizare exactă a situaţiei urmează să fie făcută de reprezentanţii ISU Neamţ.

Update: ARGEȘ. Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţă, între kilometrii 106 şi 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate şase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 şi 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiaşi surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat prin municipiul Piteşti.

Știre inițială: Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineaţa, pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale, din cauza zăpezii şi a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui, DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui, DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui, DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui, DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui, şi DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

Centrul Infotrafic mai informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Piteşti), pe DN65 prin municipiul Piteşti.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia).

În jurul orei 05:,30, în judeţul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între staţiile Pufeşti şi Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: circulatia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close