Antena 3 CNN Actualitate S-a stins în mizerie şi suferinţă, pe patul de spital. Procurorii au început cercetările în cazul morţii fotbalistului Lică Nunweiller

S-a stins în mizerie şi suferinţă, pe patul de spital. Procurorii au început cercetările în cazul morţii fotbalistului Lică Nunweiller

S-a stins în mizerie şi suferinţă, pe patul de spital. Procurorii au început cercetările în cazul morţii fotbalistului Lică Nunweiller
04 Aug 2015   •   08:32

La doi ani de la decesul fostului fotbalist Lică Nunweiller, a cărui moarte a şocat o ţară întreagă, procurorii au demarat cercetările. Aceştia au decis începerea urmăririi penale In Rem pentru vătămare corporală după ce familia sportivului a acuzat medicii care l-au tratat de neglijenţă. Fiica lui Lică Nunweiller spune că aştepta de doi ani această decizie şi este hotărâtă să lupte până când se va face dreptate pentru tatăl ei.

Fostul fotbalist Lică Nunweiller, internat într-o clinică privată după un accident cerebral, a fost lăsat să se stingă, în suferinţă şi mizerie, pe patul de spital. Nu era spălat, nu era schimbat. Trupul îi devenise carne vie, iar rănile deschise îi erau curăţate cu un burete abraziv. 

Familia i-a acuzat atunci pe medicii şi asistentele din clinica privată pentru moartea fortbalistului. Un răspuns  cinic a primit fiica sportivului de la Colegiul Medicilor, după un an şi opt luni de la moartea tatălui ei.

Au mai trecut apoi alte patru luni până când lucrurile au început să se mişte. Abia acum, prin ordonanţă de urgenţă, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă.

Reprezentatnul legal al clinicii vede însă lucrurile cu totul altfel.

La dosar s-a cerut şi refacerea raportului de expertiză medicală, iar familia este hotărâtă să lupte în continuare ca să se facă dreptate pentru fostul fotbalist.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close