Antena 3 CNN Actualitate Salariile bugetarilor, mai mari cu 8%. Cum se va simţi majorarea în buzunarul angajaţilor

Salariile bugetarilor, mai mari cu 8%. Cum se va simţi majorarea în buzunarul angajaţilor

Salariile bugetarilor, mai mari cu 8%. Cum se va simţi majorarea în buzunarul angajaţilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iun 2012   •   19:11

Salariile bugetarilor cresc de astăzi cu 8%, iar a doua majorare ar putea avea loc în decembrie. Astfel, până la sfârşitul anului, salariile angajaţilor de la stat vor ajunge la nivelul din iunie 2010.

Bugetarii care lucrează în învătământ câştigau, în medie, 1.300 de lei în luna martie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. După creşterea cu 8%, la finalul acestei luni, un profesor va primi cu aproximativ 100 de lei mai mult. Adică puţin peste 1.400 de lei.     

Pentru angajaţii din sistemul sanitar, majorarea de 8% înseamnă, în medie, un plus de 1.00 de lei la salariu. Dacă în martie câştigau 1.250 de lei, salariul din luna iunie va trece puţin de 1.350 de lei. 

Bugetarii care lucrează în administraţie publică se bucură de cea mai mare creştere de salariu. Adică 150 de lei. Şi asta pentru că şi salariul mediu este cel mai ridicat: depăşea 1.870 de lei în martie, iar de luna aceasta vor primi peste 2.000 de lei.  

Nu doar salariaţii au aşteptat cu nerăbdare luna iunie, ci şi pensionarii. Vor primi înapoi banii reţinuţi ilegal din constribuţiile la asigurările de sănătate. Ce-i drept, îi vor primi în tranşe. În medie, câte 40 de lei în fiecare lună, pentru pensiile mai mari de 740 de lei.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close