Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Angajații din Sănătate amenință cu greva generală. Reacţia Ministerului

Angajații din Sănătate amenință cu greva generală. Reacţia Ministerului

Angajații din Sănătate amenință cu greva generală. Reacţia Ministerului
Sursa foto: Foto: Antena 3.ro
13 Mar 2018   •   08:27

Ministrul Sănătăţii are un mesaj clar şi răspicat pentru medicii şi asistentele care ameninţă cu proteste. Statul nu poate plăti sporuri mai mari de 30%. Aşa că Sorina Pintea îi trimite pe sindicalişti la managerii de spitale. Acolo, spune ea, doar un management bun poate aduce suplimentări pentru veniturile angajaţilor. 

Sindicatele din Sanatate au ameninţat cu ample proteste, în perioada martie-aprilie şi strâng semnături pentru declanşarea grevei generale. 

Sindicaliştii din Sănătate se plâng că primesc bani mai puţini decat anul trecut, deşi pe hârtie sunt trecute salarii majorate. Negocierile cu ministrul Sănătăţii i-au nemulţumit şi au anunţat că vor să iasă în stradă. În martie, vor picheta Ministerele Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, iar în aprilie, vor organiza un miting la care sunt chemaţi peste 20.000 de oameni. 

„În paralel, Federaţia SANITAS începe procedurile de declanşare a conflictului colectiv de muncă; organizaţiile membre SANITAS strâng semnături pentru pregătirea grevei în sănătate şi asistenţă socială”,au transmis liderii SANITAS.

Ministrul Sănătății, consideră că soluţia unei creşteri a veniturilor pentru salariaţii din sănătate stă într-un bun management al spitalelor.

Sorina Pintea susţine că intenţia sindicatelor de a declanşa proteste este "o ipocrizie" în condiţiile în care veniturile nete ale cadrelor medicale vor creşte.

×
Subiecte în articol: angajati greva generala reactie ministru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close