Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Boli care se agravează pe caniculă și simptome că organismul nu mai poate face față căldurii și trebuie să ceri ajutor

Boli care se agravează pe caniculă și simptome că organismul nu mai poate face față căldurii și trebuie să ceri ajutor

Boli care se agravează pe caniculă și simptome că organismul nu mai poate face față căldurii și trebuie să ceri ajutor
29 Iun 2017   •   19:25

Chiar dacă temperaturile ridicate reprezintă o problemă pentru fiecare persoană, riscurile nu sunt egale. Cei care au diferite boli cronice pot ajunge mult mai uşor la complicaţii.

 „Diabeticii, cei cu boli de inimă, astm sau tensiune pot face infarct sau atac vascular-cerebral pe fondul temperaturilor extreme şi deshidratării”, avertizează Aurelia Constantin, medic primar boli interne. Mai jos, află detalii despre cele mai importante boli care se pot agrava pe caniculă.Bolile de inimă. Unul dintre mecanismele corpului de apărare împotriva căldurii este reprezentat de bătăile inimii.

Dacă aceasta nu bate suficient de repede, organismul nu poate face faţă căldurii. Bolnavii de inimă iau de obicei medicamente numite diuretice menite să reducă surplusul de fluide din organism lucru care duce la deshidratare. „Cei cu boli cronice, de inimă, diabet etc. ar trebui să bea până la trei litri de lichide pe zi, să respecte regimul cu stricteţe, să îşi controleze atent glicemia şi mai ales să nu iasă când este foarte cald”, mai recomandă medicul. Continuarea AICI. 

×
Subiecte în articol: canicula căldură boli vara medici
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close