Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cea mai grea femeie din lume, care cântărește 500 de kilograme, va fi operată

Cea mai grea femeie din lume, care cântărește 500 de kilograme, va fi operată

Cea mai grea femeie din lume, care cântărește 500 de kilograme, va fi operată
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    14 Feb 2017   •   09:39

O femeie din Egipt, în vârstă de 36 de ani, care cântăreşte 500 de kilograme şi este cunoscută drept cea mai grea din lume, a început tratamentul preoperator în India înaintea intervenţiilor chirurgicale la care va fi supusă pentru a slăbi, informează DPA şi AFP. Ea a ajuns sâmbătă în Mumbai cu un avion tip cargo şi a fost transportată cu ajutorul unor macarale. 

Eman Ahmed a luat în greutate încă din copilărie şi a suferit deja un accident vascular cerebral în urma căruia mâna dreaptă şi piciorul drept i-au paralizat, iar vorbirea i-a fost afectată, conform paginii online a campaniei ”Save Eman” prin care sunt adunate fonduri pentru tratamentul ei. 

Ahmed a fost primită la spitalul Saifee din Mumbai, unde au fost amenajate special pentru ea o încăpere specială cu uşi mari şi un pat ranforsat, potrivit purtătoarei de cuvânt a unităţii medicale. Femeia urmează să treacă printr-o serie de teste înainte ca medicii să efectueze procedurile chirurgicale pentru reducerea greutăţii ei, o operaţiune ce ar putea dura cel puţin şase luni. 

Din cauza stării sale, Ahmed nu se mai putea ridica din pat şi a părăsit casa din Alexandria pentru prima oară în ultimii 25 de ani pentru a zbura la Mumbai cu avionul special pus la dispoziţie de Egyptair, fiind urcată în aeronavă cu ajutorul unor macarale, mai arată DPA. 

De cazul lui Eman Ahmed se ocupă specialistul în chirurgie bariatrică Muffazal Lakdawala care, alături de echipa sa, va efectua prima operaţie la începutul lunii martie, conform AFP. Până atunci, femeia trebuie să se hrănească cu lichide timp de 25 de zile pentru a pierde 50 de kilograme. ”Numai dacă bolile asociate obezităţii vor fi ţinute sub control, iar Eman va pierde din greutate vom face operaţia”, a declarat, însă, medicul, potrivit AFP. Acesta a precizat că intervenţia va dura două ore şi jumătate. 

”Avem speranţe mari că ea se va întoarce acasă sănătoasă”, a spus sora femeii, Shaimaa Ahmed pentru cotidianul egiptean Masry al-Youm. 

Ahmed suferă de limfedem sever, diabet de tipul 2, hipertensiune, hipotiroidism, boală pulmonară obstructivă şi restrictivă severă, gută şi are un risc foarte mare de embolism pulmonar, potrivit site-ului campaniei ”Save Emaan”.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close