Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cel mai bun mod de a pierde kilogramele în plus, depuse iarna. Topul dietelor de urmat

Cel mai bun mod de a pierde kilogramele în plus, depuse iarna. Topul dietelor de urmat

 Cel mai bun mod de a pierde kilogramele în plus, depuse iarna. Topul dietelor de urmat
05 Mar 2018   •   12:56

Cu atâtea diete urmate de celebrități  și sfaturi nutriționiste primite din toate părțile, cum poți ști care este de fapt cea mai bună și mai sănătoasă metodă de a slăbi? Din fericire, experți în nutriție din Statele Unite ale Americii au clasificat 40 de diete, ținând cont de efectele pe care le au asupra organismulu și rezultatele obținute. 
  
Pe ultimele locuri s-au plasat dietele foarte slabe în carbohidrați și bogate în grăsimi, precum Atkins. Acest tip de diete, chiar dacă au un rezultat rapid, sunt foarte dăunătoare ficatului și rinichilor și nu oferă o pierdere în greutate de lungă durată.  
  
Cele mai bune diete au fost considerate dieta mediteraneeana și dieta DASH. Dieta mediteraneeană este una cunoscută și urmată de mulți, și constă în multe fructe, legume, uleiuri sănătoase și Omega 3. Dieta DASH, care este mai puțin populară, dar ușor de ținut, include grăunțe, legume și fructe, carne slabă, toate în cantitați moderat. Studiile arată că împreună cu exercițiul fizic, aceste diete previn bolile și mențin o greutate sănătoasă.  

 În final, experții sfatuiesc că cele mai bune diete sunt cele ușor de urmat, și nu foarte restrictive.

Sursa: The Guardian 

×
Subiecte în articol: dieta diete
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close