Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce răcim primăvara

De ce răcim primăvara

De ce răcim primăvara
20 Mar 2018   •   16:56

Se întâmplă în fiecare an: de îndată ce se încălzește afară, după o iarnă puternică și chiar la venirea primăverii, răcești. Multe persoane suferă de aceeași problemă, iar experții explică de ce răcim odată cu venirea primăverii.

La fel că și toamna, primăvara suntem mai predispuși la alergii, care ne cresc vulnerabilitatea la infecții, susține doctorul  Bradley Chipps, președintele Colegiului American de Alergii, Astm și Imunologie. Inflamațiile nazale cauzate de alergii permit virușilor să pătrundă mai ușor, deoarece sistemul nostru imunitar este ocupat să lupte împotrivă alergiilor. Chiar dacă nu ai alergii, schimbările produse primăvara, în presiunea atmosferică, temperatură și aer pot irita căile respiratorii și pot compromite abilitatea sistemului imunitar de a lupta împotrivă răcelilor. Acestă schimbare va fi simțită în special în această primăvară, deoarece variațiile în temperatură și presiune vor fi foarte mari.  

Un studiu recent publicat de Yale arată că o scădere de numai șapte grade poate da peste cap abilitatea corpului de a opri virușii. D easemenea, primăvara lumea iese mai mult afară din casă, imediat cum a dat soarele, chiar dacă este încă frig afară, ceea ce favorizează răcelile.  

Pentru a evita o răceală, experții sugerează să ne ținem nasul acoperit, pentru a ne întări sistemul imunitar. Aceștia menționează că până și o eșarfă subțire poate face o mare diferență, iar igiena trebuie păstrată cu orice preț. Sportul poate și el ajuta, deoarece îmbunătățește sistemul imunitar. 

Sursă: TIME 

×
Subiecte în articol: primavara raceala
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close