Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dependenţa de jocuri video contribuie la depresie și la stres cardiac

Dependenţa de jocuri video contribuie la depresie și la stres cardiac

Dependenţa de jocuri video contribuie la depresie și la stres cardiac
01 Feb 2018   •   02:35

Dependenţa de jocuri video are impact negativ asupra relaţiilor personale şi sociale şi contribuie la depresie şi la stres cardiac, conform rezultatelor unui studiu citat miercuri de Press Association.

Statisticile care au inclus date de la 130.000 de pasionaţi de jocuri din mai multe ţări au demonstrat că reducerea nivelului de armonie în familie şi efectele adverse asupra sănătăţii mintale şi fizice pot fi asociate direct cu dependenţa de jocuri.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Nottingham Trent şi de la Universitatea Oulu din Finlanda a descoperit că dependenţa provoacă simptome precum stres cardiovascular, probleme ale sistemului nervos, tulburări de somn, dureri de încheieturi şi reducerea nivelului de activitate fizică.

În cadrul studiului care a analizat date de la persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 88 de ani se menţionează de asemenea că jucătorii manifestau o reducere a integrării sociale în unităţile de învăţământ, atitudini şi tipare parentale negative, timiditate, singurătate şi fobie socială.

Depresia şi anxietatea au fost factori des întâlniţi în cadrul studiului, dependenţa de jocuri fiind responsabilă de 7% şi respectiv 8% dintre cazuri.

Cercetarea a demonstrat totodată că 16% dintre problemele asociate tulburărilor obsesiv-compulsive şi simptomele fizice erau cauzate de această activitate.

Doctor Halley Pontes, cercetător în cadrul Facultăţii de ştiinţe sociale din cadrul Universităţii Nottingham Trent, a declarat că aceste concluzii sunt utile pentru ''informarea, atât a profesioniştilor din domeniul sănătăţii psihice cât şi publicul, în legătură cu ce este dependenţa de jocuri video şi cu modul în care ne afectează sănătatea''.

''Lucrarea noastră este importantă deoarece demonstrează o gamă largă de implicaţii în materie de sănătate asociate cu dependenţa de jocuri video'', a spus acesta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: depresie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close