Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Grupa de sânge îți spune dacă vei face cancer sau boli de inimă

Grupa de sânge îți spune dacă vei face cancer sau boli de inimă

Grupa de sânge îți spune dacă vei face cancer sau boli de inimă
06 Noi 2017   •   11:19

Un studiu recent arată că riscul apariției bolilor cardiovasculare sau cancerului este influențat de grupa de sânge. Deși nu-ți poți schimba grupa de sânge, e mai bine să știi la ce boli ești predispus ca să le eviți prin schimbări ale stilului de viață, scrie doctorulzilei.ro.

Boli de inimă

“Grupa de sânge are legătură cu câteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, explică dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Mai exact, persoanele care nu au grupa 0, au un risc cu 60-80% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge periculoase. De asemenea, cei cu grupele A, B și AB au un risc mai mare de boli coronariene, decât cei cu grupa 0, potrivit unui studiu făcut la Harvard School of Public Health. Alte studii au asociat toate celelalte grupe de sânge în afară de 0 cu un nivel crescut de inflamație în organism, ceea ce duce la apariția bolilor. Însă, dacă cei la risc țin în frâu tensiunea arterială, colesterolul sau diabetul și duc un stil de viață sănătos, au mai multe șanse să evite îmbolnăvirea.

×
Subiecte în articol: cancer boli de inimă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close