Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre durerile articulare și schimbarea vremii

Legătura dintre durerile articulare și schimbarea vremii

Legătura dintre durerile articulare și schimbarea vremii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Mar 2019   •   20:12

Potrivit cercetătorilor, schimbările de vreme chiar au impact asupra durerilor de articulații. Inițial, lamentările persoanelor care puneau durerile de articulații pe seama schimbărilor climatice erau considerate simple superstiții populare.

Robert Newlin Jamison, profesor la Universitatea din Harvard, s-a numărat printre primii oameni de știință care au întărit cu argumente științifice opiniile ridiculizate până atunci.

Într-un articol publicat în revista Pain, el și-a prezentat concluziile obținute în urmă unui studiu desfășurat în rândul persoanelor cu dureri cronice din patru orașe americane: San Diego, Nashville, Boston și Worcester.

Conform profesorului, două treimi din subiecții săi au afirmat că schimbările climatice le intensifica durerea. El a mai descoperit că, același număr de persoane erau capabile să prevadă cu acuratețe evoluția vremii pe baza suferințelor din corp.

Totuși, oamenii de știință arată că nu temperaturile scăzute sau umezeală cauzează durerile de articulații, ci modificările de presiune atmosferică, potrivit sanatate.bzi.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close