Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anunțul făcut de Ministerul Sănătății în scandalul dezinfectanților. Ce decizie a luat Cadariu

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății în scandalul dezinfectanților. Ce decizie a luat Cadariu

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății în scandalul dezinfectanților. Ce decizie a luat Cadariu
de M.Z.    |    06 Mai 2016   •   21:07

Ministerul Sănătății a decis extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în spitalele în care au fost depistate anterior neconformități, acțiune care se va derula prin controale încrucișate, informează agerpres.ro.

”Ministerul Sănătății, pe baza analizei situației existente, a elaborat un plan de măsuri și a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităților sanitare cu paturi. Acțiunea se va derula prin controale încrucișate în unitățile sanitare în care au fost depistate neconformități cu prilejul acțiunilor de control anterioare. Până în acest moment, au fost prelevate 133 de teste de sanitație din alte produse biocide utilizate de unitățile sanitare din 6 județe (Dolj, Gorj, Ialomița, Ilfov, Neamț, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme”, se arată într-un comunicat al MS.

Rezultatele complete vor fi făcute publice și transmise tuturor factorilor de decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun.

Măsurile sunt parte a Planului Național de Control al Infecțiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătății, care își propune totodată o serie de măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiții și instruirea personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic și control al infecțiilor nosocomiale, precizează sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis a cerut guvernului tehnocrat, vineri, să ia măsuri în scandalul dezinfectanților.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică vineri lista unităţilor spitaliceşti în care au fost descoperite probe neconforme, în urma scandalului privind dezinfectanţii diluaţi

Este vorba despre nu mai puţin de 50 de spitale din toată ţara. Nouă spitale din București se află pe lista neagră.

Mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare.

Ancheta vine după Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori

Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță

Citiți și Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close