Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sarea din alimente, un pericol pentru sănătate. Care sunt alimentele care conţin sare ascunsă peste limită

Sarea din alimente, un pericol pentru sănătate. Care sunt alimentele care conţin sare ascunsă peste limită

Sarea din alimente, un pericol pentru sănătate. Care sunt alimentele care conţin sare ascunsă peste limită
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2017   •   08:49

Sarea din alimente ne afectează starea de sănătate, iar un om ar trebuie să consume cinci grame de sare pe zi, care sunt benefice pentru organism. Potrivit medicilor, 30% din sare pe care o consumăm zilnic nu o vedem pentru că este ascunsă în alimentele pe care le cumpărăm, potrivit adevarul.ro.

 „Am ajuns să consumăm mai mult decât dublu cantităţii de sare recomandată zilnic, iar din această cauză tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu boli cardiovasculare. Sarea o găsim în sosuri, pâine, şuncă, aşa că este bine să ştim că limita admisă este de 5 grame pe zi, mai exact o linguriţă. Trebuie să ştim că produsele proaspete, cum ar fi laptele, carnea sau ouăle conţin sare şi în starea naturală“, a spus medicul de familie Roxana Tudor.

Cea mai mare cantitate de sare se găsește în alimente precum: mezeluri, chipsuri, alimente congelate sau alune sărate.

„O cantitate mare de sare găsim în ketchup, maioneză şi alte sosuri, mai exact de la 0, 7 pana la 3,1 grame la 100 de grame de produs. Sarea în exces poate favoriza apariţia bolilor precum hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, osteoporoză, accidente cardiovasculare, lezări ale nervilor şi înclusiv cancer de stomac. Riscurile apar la persoanele cu vârsta peste 45 de ani , mai ales dacă suferă de diabet sau afecţiuni renale cronice“, a mai spus Roxana Tudor, medic de familie.

 

 

×
Subiecte în articol: alimente organism pericol alimente sare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close