Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Scrisoarea cutremurătoare despre vaccinuri a unei mame care are un băiețel cu autism

Scrisoarea cutremurătoare despre vaccinuri a unei mame care are un băiețel cu autism

 Scrisoarea cutremurătoare despre vaccinuri a unei mame care are un băiețel cu autism
28 Sep 2016   •   16:29

O mamă reacționează la dezbaterile recente pe tema postărilor Oliviei Steer despre efectele pe care le-ar avea vaccinurile asupra copiilor.

"Sunt trista zilele acestea. Pentru ca toata lumea "cunoaste" cazuri cu copii autisti de la vaccinuri sau ramasi cu sechele "de la vaccinuri". Daca ma uit cu atentie in jur, eu nu cunosc niciun caz. Copiii mei nu au avut nicio reactie adversa la vaccinuri (2 baieti, 3 ani si 9 ani). Dar copilul meu de trei ani a fost diagnosticat la varsta de 2 ani cu tulburare din spectru autist.

Nu apucasem sa ii fac ROR - ul pentru ca a tot luat boli de la fratele mai mare care mergea in colectivitate. La 2 luni dupa diagnostic l-am vaccinat.

Acum, ca sa fiu ironica, ar trebui sa scriu ca brusc, dupa vaccin, nu mai e autist.

Nu e autist pentru ca l-am vaccinat sau nu. Autismul nu are legatura cu vaccinarea. Daca cititi pe grupuri de sprijin pentru autism serioase din afara sau site-uri specializate in autism o sa vedeti ca nimeni nu spune ca vaccinarea cauzeaza autism.

Cauzele autismului sunt complexe. Nu sunt medic, dar a trebuit sa invat cate ceva despre cauze si manifestari pentru a il intelege mai bine. De ce nu se joaca functional cu jucariile? Lumea mea s-a daramat pentru ca nu mai intelegeam nimic din cum se creste un copil, desi mai am unul. Iti propun un joc: Imagineaza-ti ca incerci sa vorbesti cu copilul tau de 2 ani si el refuza cu incapatanare se uite la tine, imagineaza-ti ca vrei sa il auzi cum zice mama, dar nu scoate decat aaaa, dupa 3 ani in care ai repetat acest cuvant de n ori. Imagineaza-ti ca nu il intereseaza jocurile tale, ca nu il poti tine 1 minut sa se uite pe o carte, 30 de secunde sa puna un cub intr-un sortator, ca nu iti zambeste direct, ca intoarce toate cartile si puzzle-urile invers, ca repeti de sute si mii de ori aceeasi rugaminte si el tot nu raspunde. Ca oricat ai incerca sa il inveti unde e capul lui sau gura lui, el nu isi atinge corpul. Imagineaza-ti ca puiul tau nu arata cu degetul niciodata. Și mai imagineaza-ti ca nu iti face niciodata cu mana cand pleci sa spuna "pa" si ca nu vine sa te pupe sau sa il dragalesti.

Ce ai face cu el? Ce ai face cu tine?

Mi-au dat lacrimile pentru ca, sincer, nu stiu cum sa continui.

Si am tot citit ce scriu oamenii cu autismul si vaccinul si plang si de frustrare. Pentru ca oamenii acestia nu inteleg ce este autismul, nu inteleg cauzele, care sunt complexe si incep de la formarea celulelor. Nu exista un buton pe care daca apesi ai copil autist sau un vaccin care il face autist si gata. Ar trebui ca al meu copil sa nu fie autist in acest caz, pentru ca nu era vaccinat in momentul diagnosticului. E un cumul de factori genetici, neurologici, cognitivi si de mediu si numai acceptand aceste cauze si explicatii am ajuns nu doar sa inteleg mai multe despre autism, ci sa imi inteleg propriul copil. Cauzele si explicatiile neurologice m-au facut sa inteleg de ce nu poate imita lucruri simple. Ca lui ii lipsesc neuronii oglinda. Adica daca eu casc, oamenii din jurul meu casca. Un copil autist nu imita cascatul niciodata. Nu as fi reusit sa inteleg de ce pentru el nu conteaza ca puzzle-ul e intors (eu tot incercam si ma frustram sa il pun corect) deoarece imaginea nu e importanta, ci doar detaliile si partile. Am reusit sa il fac sa rada si cand ma vede pe mine.

A accepta vaccinarea ca o cauza a autismului si a nu incerca sa intelegi adevaratele cauze e ceva de neconceput pentru mine. Iti amintești jocul de la inceput. Cu ce il ajuta pe copil ca tu atribui o cauza gresita felului sau de a fi? Cum mai ajungi la el?

Sotul meu mi-a spus ca scriu degeaba. Un caz de genul acesta nu schimbă cu nimic opinia oamenilor dacă ei cred ca vaccinurile duc la autism.

Eu sper ca macar cateva persoane care citesc aceasta poveste sa nu mai creada fara dovezi reale, sa intrebe mai multi medici si sa nu nege medicina asa cum s-a constituit ea pe baza cercetarilor stiintifice", a scris R.F., pe Facebookul ei.

×
Subiecte în articol: vaccinuri vaccin autism
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close