Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un nou studiu arată că bebelușii care seamănă cu tații sunt mai sănătoși

Un nou studiu arată că bebelușii care seamănă cu tații sunt mai sănătoși

Un nou studiu arată că bebelușii care seamănă cu tații sunt mai sănătoși
14 Mar 2018   •   12:21

 Un nou studiu publicat în Business Insider arată că bebelușii care petrec mai mult timp cu tații lor, sunt mai sănătoși mai târziu în viață. În mod surprinzător, a fost descoperit că atunci când un copil arată că tatăl său, este mai probabil că cei doi să petreacă mai mult timp împreună. 
  
Studiul, publicat în Jurnalul de Sănătate Economică, a analizat 715 familii în care copiii trăiau cu mamele lor. Sugarii care semănau cu tatăl lor, s-au dovedit a fi mai sănătoși la un an după începerea studiului, iar asta se datorează faptului că tații au petrecut cu 2.5 zile mai mult pe lună cu cei care le semănau. Conform lui Solomon Polacheck, profesor universitar la  Binghamton University, motivul din spatele acestui timp în plus, este faptul că atunci când există o asemănare mai mare, în subconștient, tații sunt mai siguri de paternitate. Acesta a declarat: „ Explicatia principală este că vizitele frecvente ale tatălui permit un timp parental mai îndelungat atât pentru acordarea de îngrijiri și supravegherea copilului cât și pentru colectarea de informații despre sănătatea și nevoile economice ale acestuia”. 
  
 Studii anterioare dovedesc de asemenea că atunci când există o legătură biologică între părinți și copii, se investește mai mult în timpul de legătură dintre ei. Un studiu publicat în 2009 în Jurnalul Evoluției și al Comportamentului uman demonstrează că de obicei, copiii adoptați sau cei cu părinți vitregi sunt mai neglijați decât copii biologici. 
  
 Sursă: Business Insider  

×
Subiecte în articol: copii sănătate
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close