Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Situaţie alarmantă! Vaccinurile antirabic şi antitetanos nu se mai găsesc în spitale

Situaţie alarmantă! Vaccinurile antirabic şi antitetanos nu se mai găsesc în spitale

Situaţie alarmantă! Vaccinurile antirabic şi antitetanos nu se mai găsesc în spitale
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   20:25
Muşcătura unui câine şi rana provocată de un cui ruginit sunt extrem de periculoase, în aceste zile. Vaccinurile antirabic şi antitetanos nu se mai găsesc în spitale, ci doar în câteva farmacii.

Oamenii care fie au fost muşcaţi de un animal, fie s-au înţepat într-un cui au nevoie de cinci doze de vaccin, timp de câteva săptămâni. Specialiştii spun că vaccinul antirabic nu poate fi înlocuit.

Pacienţii se pot agăţa de speranţa că nu au fost infectaţi cel mult trei săptămâni. Rabia, însă, nu are tratament şi este mortală în 100% dintre cazuri.

Farmaciştii spun că de săptămâni bune au rămas şi fără variantele străine de vaccin antitetanos, care costau de 20 de ori mai mult decât cele pe care le produceau cei de la Institutul Cantacuzino şi costau 3 lei. Acum riscă să rămână şi fără vaccin antirabic. Dozele se epuizează de la o oră la alta.

Rezolvarea, însă, se agaţă de o chestiune birocratică. Ministerul Sănătăţii încă negociază cu distribuitorii şi producătorii de vaccin preţurile. Cei de la minister spun că au făcut o retrimitere către producători şi aşteaptă de la ei să vină cu o nouă cotaţie de preţ. Abia după aceea vaccinul va intra pe piaţă.

Sursa: Obsevator.tv

×
Subiecte în articol: spitale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close