Antena 3 CNN Actualitate Scandal Iordache-Șerban Nicolae în Comisie. Surse: PSD îi cere lui Nicolae să retragă amendamentele-cheie

Scandal Iordache-Șerban Nicolae în Comisie. Surse: PSD îi cere lui Nicolae să retragă amendamentele-cheie

Scandal Iordache-Șerban Nicolae în Comisie. Surse: PSD îi cere lui Nicolae să retragă amendamentele-cheie
18 Dec 2017   •   17:26

Continuă scandalul modificării legilor justiţiei. Amendamentul senatorului Şerban Nicolae prin care Parlamentul ar fi urmat să ceară informaţii despre magistraţi direct de la SRI, a fost respins la comisia specială pentru legile justiţiei.

Propunerea social-democratului a atras critici dure din partea opoziţiei.

Intrat prin telefon, în emisiunea 100 de minute, Șerban Nicolae a explicat ce se întâmplă în Parlament.

„Nu știu de unde s-a tras asemenea concluzii, din moment ce eu spun că tot ceea ce ține de jusțiție, adică tot ceea ce ține de statutul judecătorului și procurorului, de organizarea și funcționarea CSM, de procedurile judiciare, fie că e vorba de proceduri civile sau penale, sunt de interes public, cu excepția celor prin care, aici apare o greșeală de redactare, Codul de procedură penală prevede că nu sunt publice. Și acest cod are dispoziții foarte precise: nu sunt publice audierile de minori și actele de urmărire penală. Din punctul meu de vedere, protocoalele nu s-ar putea încadra într-o asemenea dispoziție legală din Codul de procedură penală”, a declarat Nicolae.

„Eu spun că este textul mai acoperitor, în general atunci când te apuci să enumeri ceva există riscul să găsească cei rău-intenționați excepții sau portițe. Cel mai bine este să nu faci enumerări, ci să spui practic că întregul sistem de justiție este de interes public”, a mai spus Nicolae.

Totodată acesta a negat că partidul ar face presiuni asupra sa pentru a retrage amendamentele-cheie.

„Liviu Dragnea mi-a cerut să explic la ce se referă acest articol, nicidecum nu m-a certat sau mi-a cerut să modific ceva. Faptul că șeful juridic al SRI se ducea să dea indicații și consultanță de specialitate judecătorilor și procurorilor, așa cum însuși a declarat la Comisia de control SRI, credeți că nu ar trebui să aflăm public, din momentul ce singura excepție este cea din Codul de procedura penală, unde nu se vorbește de niciun serviciu de informații, de niciun protocol secret, nimeni din aparatul de justiției nu poate semna un protocol. Eu vreau să-i opresc”, a completat Nicolae.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close