Antena 3 CNN Actualitate Scandal la stația de metrou Pipera în a doua zi de demolare a magazinelor

Scandal la stația de metrou Pipera în a doua zi de demolare a magazinelor

Demolarea spațiilor comerciale de la metrou continuă. Mai sunt câteva de demolat la Ștefan cel Mare, iar joi autoritățile au început demolarea și la stația Pipera. Chiriașii s-au strâns să protesteze iar poliția este deja la fața locului.

Scandal la stația de metrou Pipera în a doua zi de demolare a magazinelor
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    08 Apr 2021   •   08:44

Poliția locală, jandarmeria și angajații ADP Sector 2 sunt chiar în aceste momente la stația Pipera și se pregătesc să pună la pământ magazinele de acolo. Micii comercianți s-au strâns și ei în față stației de metrou, unde este așteptat să ajungă și primarul sectorului.

În zilele următoare va începe demolarea și în stațiile de metrou din sectoarele 4 şi 6. 

Miercuri a fost nevoie de jandarmi la stația de metrou Ștefan cel Mare, pentru a evita orice tip de incidente. 

Afacerea cu spațiile de la metrou este una foarte bănoasă: anual, în jur de un milion de euro câștigă sindicatul Metrorex din închirierea acestor spații. Sunt voci care spun că unele dintre spațiile comerciale erau și ale unor angajați ai Metrorex, chiar directori.

Primarul Radu Mihaiu, scandal cu sindicaliştii de la metrou

Directorul Metrorex a luat problema magazinelor din subteran în propriile mâini. Echipat cu o rangă, șeful de la metrou a spart ușa unui magazin din subteran. S-a întâmplat în stația Ștefan cel Mare, unde proprietarii buticurilor s-au revoltat la adresa primarului din cauza deciziei de evacuare și demolare a acestor spații. Jandarmii au intervenit.

Huiduieli și aplauze au însoțit demolarea tuturor magazinelor din stația de metrou Ștefan cel Mare.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i calma pe proprietarii revoltați, care s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2.

''Nu există nicio autorizație de construire dată nici de sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare aceste construcții amplasate ilegal înteleg, și exista un raport al Metrorex, că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu'', a spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Iar demolările nu se opresc aici. Vizate sunt și magazinele din stațiile Pipera și Piața Iancului, anunța edilul Sectorului 2 miercuri.

''Azi am început demolarea chioșcurilor ilegale în stația de metrou Ștefan cel Mare. Aplicăm Legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către “intangibilii” vechiului sistem.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close