Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaş în Băneasa. Jandarmeria, dată în judecată de proprietarii cu terenuri în zona unui poligon de tragere

Scandal uriaş în Băneasa. Jandarmeria, dată în judecată de proprietarii cu terenuri în zona unui poligon de tragere

Scandal uriaş în Băneasa. Jandarmeria, dată în judecată de proprietarii cu terenuri în zona unui poligon de tragere
Sursa foto: Foto: facebook.com/Jandarmeria-Romana
09 Mar 2016   •   08:49

Zeci de proprietari din zona pădurii Băneasa au dat în judecată Jandarmeria România. Instituţia a refuzat să-şi dea avizul pentru construcţii în zona de siguranţă a poligonului de tragere, chiar dacă terenurile sunt private.

Şi Primăria Sectorului 1 a cerut în instanţă ca Jandarmeria să prezinte documentele prin care a omologat poligonul.

Mii de proprietari de pe cele 200 de hectare se plâng că plătesc impozite pe nişte terenuri de care nu se pot atinge. Mai mult, în zonă sunt deja zeci de construcţii chiar pe linia de tragere.

200 de hectare din sectorul 1 al Capitalei, între pădurea Băneasa şi şoseaua de Centură, nu pot fi folosite de proprietari. Jandarmeria Română a blocat orice construcţie pe motiv că terenul este în zona de siguranţă a poligonului de tragere.

În zonă sunt zeci de case şi un complex rezindenţial, toate ridicate legal, spun proprietarii. Însă, cine doreşte să construiască acum se loveşte de un refuz.

Jandarmeria Română a omologat poligonul de tragere în anul 2005. Zona de protecţie s-a extins până la centură, chiar dacă zona era una privată.

Primăria Sectorului 1 a cerut în instanţă Jandarmeriei să facă public dosarul prin care s-a făcut omologarea. Până la clarificarea problemei, Jandarmeria susţine că a sistat activitatea în poligon de anul trecut. Elena Udrea, care locuieşte în complexul rezidenţial din apropiere, ridicat de Ion Ţiriac, spune că a auzit împuşcături din poligon chiar zilele trecute.

Reprezentanţii Jandarmeriei ar fi sesizat Parchetul pentru a cerceta modul în care au fost eliberate autorizaţii de construcţie în zona respectivă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close