Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Parlament pe legile justiției

Scandal uriaș în Parlament pe legile justiției

Scandal uriaș în Parlament pe legile justiției
Sursa foto: foto: Agerpres
13 Dec 2017   •   17:49

Atmosfera de astăzi din Parlament a fost marcată de haos și  numeroase jigniri pe care politicienii și le adresau frecvent.

Modificarea regulamentului Camerei Deputaților a provocat un scandal monstru. Coaliția PSD-ALDE, alături de UDMR a susținut modificarea ce presupune scurtarea timpului de dezbatere a unei legi. Astfel, numai amendamentele admise în comisii, nu și cele respinse, ajung să fie dezbătute în plen. Revoltați, liberalii au acuzat majoritatea parlamentară că vrea să ănchidă gura opiziției. 

"Cred că de săptămâna viitoare, stimați colegi, scotch-ul va deveni instrument de lucru în Camera Deputaților și dacă asta vreți, să ne puneți scotch-ul pe gură, nu ați reușit, dar vă întreb dacă vă place ce vreți să facem", a reproșat unul dintre liberali. 

"Este nefiresc ca într-un moment în care toată lumea are pe buze respectul, aici, în Camera Deputaților, să vă bateți joc de democrație", a afirmat Raluca Turcan. 

Circul din Parlament a fost întreținut și de membrii USR. Deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, spune că a depus 650.000 de amendamente în legătură cu modificarea regulamentului Camerei Deputaților, dar că nu a fost lăsat de social-democrați să le susțină. Mai mult, el îl acuză pe Eugen Nicolicea de abuz în seviciu și fals în acte pentru că nu i-a recunoscut amendamentele. 

×
Subiecte în articol: parlament legi politicieni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close