Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș pe averea lui Adrian Păunescu

Scandal uriaș pe averea lui Adrian Păunescu

Scandal uriaș pe averea lui Adrian Păunescu
20 Ian 2016   •   10:33

Scandalul pe averea lăsată de Adrian Păunescu nu s-a încheiat. Procesul de împărţire a averii este în stadiul în care se inventariază bunurile. Se identifică şi se evaluează tablouri, se iau la bani mărunţi conturile, drepturile de autor şi casele.

De la moartea lui Adrian Paunescu, mostenitorii se tot cearta pe avere. Andreea Barlea (pana nu demult) s-a chinuit in instante sa i se recunoasca legitimitatea numelui Paunescu. Acum este Andreea Paunescu.

Apoi a deschis proces pentru a i se recunoaste si drepturile asupra averii lasate de poet. Mai intai insa, a incercat pe cale amiabila cu fratii ei vitregi. Nu s-a putut la notar, pe cale succesorala, asa ca a trecut la procese. Si tot o tin langa procesele. Acum, procesul le avere este in stadiul in care se inventariaza bunurile. Se identifica si se evalueaza. Cele din Bucuresti au fost identificate deja si evaluate.

Urmeaza cele din provincie. Si conturile si drepturile de autor au fost luate la bani marunti de expertii nominalizati de instanta din Ploiesti. Insa, pare ca fratii Paunescu nu mai sunt asa pusi pe scandal si ar vrea sa gaseasca o solutie pentru a se intelege cu privire la impartirea averii pentru a evita un deznodamant favorabil doar statului prin plata unor taxe de timbru uiriase.

De curand, Andreea Paunescu i-a transmis fratelui sau, Andrei, un mesaj de pace. Pana la termenele urmatoare, mostenitorii lui Adrian Paunescu ar putea sa duca in fata instantei o solutie de impartire a bunurilor si costurile procesului sa se reduca. In plus, mostenitorii pare ca se inteleg ce sa faca cu doua dintre casele lui Paunescu, respectiv cea din Bucuresti si cea din Barca: case memoriale.

Poetul a lasat in urma o avere estimata la aproximativ 4 milioane de euro. Averea include mai multe imobile printre care vila din centrul Capitalei, casa parinteasca de la Barca, casa din Rosia Montana, terenuri, conturi in banca, bijuterii, drepturi de autor.


×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close