Antena 3 CNN Actualitate Scene revoltătoare cu Stalin, Hitler şi ISIS la Cluj-Napoca

Scene revoltătoare cu Stalin, Hitler şi ISIS la Cluj-Napoca

Scene revoltătoare cu Stalin, Hitler şi ISIS la Cluj-Napoca
19 Aug 2016   •   19:43

Scene revoltătoare la un concert susţinut de o formaţie în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare. În timp ce trupa interpreta melodia “Secolul XX”, pe ecranul din spatele scenei au fost proiectate imagini cu Hitler, Lenin şi ISIS. De asemenea, solistul Nagy Fero şi-a făcut intrarea în scenă în timp ce din boxe răsuna strigătul „Allah Akbar”. ''Clujul va fi din nou oraş maghiar'', a fost unul dintre mesajele formaţiei.

Poliţia s-a autosesizat şi analizează dacă în cadrul evenimentului au fost încălcate prevederile privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Formaţia este cunoscută pentru melodiile cu mesaj iredentist.

Subiectul a fost comentat în emisiunea La ordinea zilei, de Dana Grecu şi invitaţii săi.

''Avem de-a face cu câteva elemente care însumate produc această situaţie care, din punctul meu de vedere este revoltătoare. Avem de-a face cu o formaţie muzicală, în opinia mea, de foarte proastă calitate şi cu un mesaj pronunţat revizionist şi o producţie pretins culturală, pentru că acesta este argumentul lor. Iar al treilea ingredient al acestei ''bombe'' care ne revoltă în acest caz e faptul că această manifestare este finanţată din bugetul primăriei conduse de fostul premier al României, Emil Boc, care finanţează din banii românilor în Transilvania, pentru al doilea an consecutiv, o formaţie muzicală care promovează mesaje evident anti-româneşti'', a spus jurnalistul Dan Tănasă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close