Antena 3 CNN Actualitate Schimb dur de replici între Teodorovici și un senator PNL. Cei doi au discutat în contradictoriu pe tema banilor din bugetul statului şi promisiunile neonorate

Schimb dur de replici între Teodorovici și un senator PNL. Cei doi au discutat în contradictoriu pe tema banilor din bugetul statului şi promisiunile neonorate

Schimb dur de replici între Teodorovici și un senator PNL. Cei doi au discutat în contradictoriu pe tema banilor din bugetul statului şi promisiunile neonorate
20 Oct 2018   •   19:37

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și senatorul PNL Florin Cîțu au avut un schimb de replici tăioase pe tema situației bugetului de stat. 

Ministerul Finanţelor Publice a trimis o scrisoare către Comisia Europeană în care prezintă măsurile pe care dorește să le ia, iar Florin Cîțu a atras atenția că printre măsuri este și cea de înghețare a salariilor în sectorul bugetar în 2019.

„Nu sunt probleme legate de bugetul României. Sunt doar scenarii sumbre pe care colegii din Opoziţie încearcă să le inducă în spaţiul public şi total nejustificate. Daţi-mi o singură dovadă, când Partidul Social Democrat a tăiat sau nu şi-a respectat o promisiune făcută atât mediului economic, cât şi referitor la veniturile populaţiei, daţi-mi un singur exemplu, ca să fie credibil ce spuneţi?”, i s-a adresat Eugen Teodorovici lui Florin Cîţu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

La rândul lui, Florin Cîțu i-a transmis: „Domnul ministru, anul trecut, spuneaţi că nu vor scădea salarii, când aţi aplicat Legea salarizării unitare şi-au fost mii de exemple pe care le-am adus noi, dar şi oameni din sectorul bugetar, că le-au scăzut salariile. Este doar un exemplu. Aţi spus că nu veţi creşte taxe. Avem deja supraacciza, de doi ani de zile.”

„Ideea este simplă: dumneavoastră spuneţi că veţi reduce deficitul anul viitor prin îngheţarea aplicării Legii salarizării unitare. Este clar că nu sunt bani. Dacă aveaţi bani, nu veneaţi şi ne spuneaţi că nu aplicaţi Legea salarizării unitare. Este un document pe care l-aţi trimis ca o soluţie pentru Comisia Europeană, ca să înţeleagă cum veţi face acest lucru”, a mai spus Cîţu.

Teodorovici a spus că sunt detalii mult prea tehnice, iar mesajul este cu totul altul. 


 

×
Subiecte în articol: senator PNL teodorovici
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close