Antena 3 CNN Actualitate Scrisoare incendiară: Kovesi, alături de mafia din Bulgaria

Scrisoare incendiară: Kovesi, alături de mafia din Bulgaria

Scrisoare incendiară: Kovesi, alături de mafia din Bulgaria
20 Mar 2017   •   16:27

Un europarlamentar bulgar, coleg cu Monica Macovei în grupul conservatorilor europeni, Nikolay Barekov, a fost agresat atunci când a vrut să participe zilele trecute la conferința pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a ținut-o la Sofia.

El afirmă că i s-ar fi zdrobit degetele de la mâini de mai mulţi bodyguarzi. El o acuză pe Kovesi că a participat în Bulgaria la campania electorală a partidului unui oligarh cu afaceri în România şi legături în Rusia.

Barekov a trimis o scrisoare Laurei Codruța Kovesi în care îi transmitea că va fi folosită de Mafie în timpul vizitei în Bulgaria. Europarlamentarul bulgar a trimis o copie a scrisorii și președintelui Klaus Iohannis. Scrisoarea i-a fost trimisă lui Kovesi pe 12 martie înainte de a pleca la Sofia.

Îți dai seama că vei sta umăr la umăr, la Sofia, cu judecătorii și avocații oligarhiei?, îi transmitea Barekov lui Kovesi. Vă stau la dispoziție pentru întrebări suplimentare pentru a vă prezenta dovezi privind modul în care Lozan Panov, Ivo Prokopiev și Hristo Ivanov, care vor fi gazdele tale la Sofia protejează numai interesele mafiei în politică și nu au nici un interes să ducă un război împotriva corupției, pentru că astfel ar trebui să fie primele sale victime, mai spune europarlamentarul bulgar, un bun prieten al Monicăi Macovei.

Ivo Prokopiev este unul din cei mai importanți oameni de afaceri din Bulgaria, fiind președintele Asociației Industriașilor. El deține și un trust de presă, dar prin Alfa Finance Holding are afaceri și în România. Despre acesta se spune că are legături în Rusia. Acesta este acuzat că ar fi şeful Mafiei Capital. Hristo Ivanov a fost ministrul Justiţei în guvernul Borisov. Este liderul partidului Da, Bulgaria care a organizat manifestaţia pro DNA de la Sofia în semn de solidaritate cu mitingul din Piaţa Victoriei. Lozan Panov este preşedintele Curţii Supreme de Justiţie de la Sofia.

Scrisoarea a fost prezentată de Alessandra Stoicescu în emisiunea 100 de minute.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close