Antena 3 CNN Actualitate Secretele războiului din DNA. Mesajul lui Kovesi pentru procurori: „Trebuie să răspundă în faţă legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările”

Secretele războiului din DNA. Mesajul lui Kovesi pentru procurori: „Trebuie să răspundă în faţă legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările”

Secretele războiului din DNA. Mesajul lui Kovesi pentru procurori: „Trebuie să răspundă în faţă legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările”
03 Iul 2017   •   23:40

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea Sinteza Zilei scrisoarea pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi le-a trimis-o procurorilor din DNA după ce în presă au apărut înregistrările compromițătoare. Luju.ro a prezentat mesajul lui Kovesi, trimis pe data de 20 iunie 2017 și în el, șefa DNA îi îndeamnă pe toţi la prinderea celui sau celei care a înregistrat-o şi a făcut publice casetele.

Mesajul a fost transmis Inspecției Judiciare de procurorii DNA Doru Florin Tuluș, Mihaela Iorga Moraru și Marin Nicolae, fiind atașat la plângerea disciplinară făcută în data de 26 iunie 2017 împotriva conducerii DNA sub aspectul îndeplinirii profesiei cu rea-credință, precum și al unor manifestări de natură să aducă atingere prestigiului justiției și independenței procurorilor.

„Sunt convinsă că aţi văzut cu toţii zilele acestea că o şedinţă internă de lucru a DNA a devenit subiect de dezbatere naţională şi trebuie să discutăm cu toţii despre această situaţie. Am dat şi un punct de vedere instituţional (…)

Ceea ce RTV a dat pe post este un “Fake Film”, trucaj grosolan, pentru că anumite afirmaţii n-au fost făcute deloc în acea şedinţă de lucru. Colegii noştri de la Serviciul tehnic au realizat o evaluare preliminară a aşa zisei înregistrări şi au constatat că există intervenţii pe înregistrare prin adăugarea, suprapunerea sau îmbinarea unor sunete/zgomote/cuvinte. Anumite afirmaţii, ca cele exemplificate în comunicat nu le-am făcut şi s-au constatat intervenţii pe înregistrare exact în acele părţi ale înregistrării. Cu toate acestea, acel trucaj postat pe siteul RTV ne oferă indicii bune pentru anchetă.

Din evaluarea preliminară se pare că o parte din discuţia difuzată a fost înregistrată cu ocazia unei şedinţe de lucru la Secţia a doua din 31 martie 2017, la care au fost prezenţi peste 20 de procurori din acea secţie. (...) Apoi trebuie să răspundă în faţă legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările cu şedinţa de lucru internă a DNA (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecţi are şi “ea” şi “el” dar îl vom numi de acum încolo “infractor” - fără gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecţi şi vom afla cine este vinovt de această faptă. Mulţumesc celor care ne-aţi dat informaţii utile în aces sens!”, se arată în scrisoare lui Kovesi.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei procurori sefa dna
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close