Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial. 50.000 de români cer să se facă dreptate

Secvenţial. 50.000 de români cer să se facă dreptate

Secvenţial. 50.000 de români cer să se facă dreptate
19 Iul 2015   •   18:44

Adrian Ursu a tratat un subiect sensibil în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial". Acesta a dezbătut tragedia prin care a trecut o tânără din Vaslui, care a fost violată de şapte animale, (n.r. pentru că nu îi mai putem numi oameni).

 
Toţi şapte sunt liberi după ce instanţa i-a lăsat în arest la domiciliu, iar apoi a decis să-i cerceteze în libertate. Cei şapte tineri acuzaţi de viol au ajuns sfidători în faţa instanţei şi a victimei lor. 
 
O astfel de poveste nu a trecut la capitolul "şi altele" şi peste 55.000 de români au cerut arestarea celor şapte, printr-o petiţie online.
 
Iris Gogorici, psiholog şi specialist în analiză comportamentală, a explicat că atenţia trebuie mutată de pe cei şapte tineri spre tânără, care trece prin clipe cumplite şi care are nevoie de foarte multă susţinere acum.

"Cu ocazia asta aş vrea să mutăm focusul de pe ei pe victimă. Pentru că orice se va întâmpla cu ei, avem o fiinţă a cărei viaţă este pusă sub semnul întrebării grav. Victimele violului sunt supuse unor foarte mari pericole pe viitor, nu o spun eu, nu vreau să fiu apocaliptică, este vorba despre cifre. Mă bucur că există mişcări în media şi probabil că ea vede şi înţelege că sunt oameni alături de ea. De obicei şi victima se autoblamează, pentru a îşi explica de ce s-a întâmplat asta. Aş vrea să mutăm focusul pe ea şi pe ce putem să facem pentru a o ajuta. Aici se pare că nu s-a reuşit şi se pare că spiritul de turmă de animale sălbatice s-a manifestat. Mi-aş dori ca mai multă lume să se implice, psihologi din zonă, terapeuţi din zonă să îşi ofere serviciile pro bono."
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close