Antena 3 CNN Actualitate Secvențial. Exploziv: Schema de dinamitat România

Secvențial. Exploziv: Schema de dinamitat România

Secvențial. Exploziv: Schema de dinamitat România
14 Feb 2016   •   18:22

Sute de milioane de euro au dispărut printr-o uriașă inginerie, prin ceea ce au descoperit unii că poate să fie exploatarea mecanismului insolvenței în folos propriu. O procedură care de altfel e normală în orice stat, în orice economie capitalistă a devenit în România sursa unei uriașe operațiuni murdare.

Sunt companii în această țară care trăiesc de ani de zile în procedura aceasta e insolvenței făcând concurență neloaială celorlalți care își plătesc onest taxele. Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogați români,  se numără printre pionerii care s-au instalat în Africa. A luat bucăți dintr-u continent - mai întâi ca să le exploreze, apoi ca să le exploateze, pe urmă ca să le trateze ca pe propria sa moșie.

Țări extrem de sărace, cu guverne incredibil de corupte, foarte ușor de cumpărat. Ovidiu Tender a devenit marele stăpân al Africii. În țară însă, grupul său de firme a reușit o performanță greu de cuprins cu mintea.

Adrian Ursu a prezentat, în ediția din aceată săptămână a emisiunii Secvențial, schema incredibilă prin care frații Tender au ''dinamitat'' România. Un număr impresionant de firme în insolvență sau firme radiate, totul pe baza unui mecanism diabolic.

Unele dintre aceste firme intră în insolvență deși ele sunt acționar într-o altă firmă care și ea intră în insolvență. Și tot așa, într-un domino al datoriilor care se volatilizează.



×
Subiecte în articol: Secvential
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close