Antena 3 CNN Actualitate Secvențial: Cum au ajuns românii să plătească jaful din bănci și cum își protejează sistemul bancar interesele

Secvențial: Cum au ajuns românii să plătească jaful din bănci și cum își protejează sistemul bancar interesele

Secvențial: Cum au ajuns românii să plătească jaful din bănci și cum își protejează sistemul bancar interesele
13 Dec 2015   •   17:55

”Jaful din ultimii 25 de ani” este o sintagmă pe care o auzim frecvent. Dureroasa întrebare, ”ce am fi putut face cu toți acești bani”, dacă nu ar fi ajuns în buzunarele șmecherilor, ne va bântui multă vreme de acum înainte.

Adrian Ursu a prezentat, duminică, la ”Secvențial”, câteva dintre cele mai mari jafuri post-decembriste. BANCOREX, Banca Română de Scont, Banca de Investiții și Dezvoltare, acestea sunt doar câteva dintre exemplele de tristă amintire. Și mai trist, pentru toate aceste lucruri am plătit noi, românii. Cam 1.000 de lei fiecare.


”Inițiativa asta a fost semnată de 157 de parlamentari, din toate partidele. A fost discutată în cinci comisii, a avut loc o dezbatere publică, a fost votată în Parlament. Dacă am ajuns acum să fim amenințați cu DNA pentru că parlamentarii fac o lege care nu place BNR...Pe toată durata dezbaterilor, cei de la BNR și de la bănci au spus din start nu vrem această lege. Nu au venit cu îmbunătățiri” a explicat Daniel Zamfir.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close