Antena 3 CNN Actualitate ​​​​​​​Şeful Jandarmeriei este suspect de complicitate la abuz în serviciu în dosarul protestelor violente din 10 august

​​​​​​​Şeful Jandarmeriei este suspect de complicitate la abuz în serviciu în dosarul protestelor violente din 10 august

​​​​​​​Şeful Jandarmeriei este suspect de complicitate la abuz în serviciu în dosarul protestelor violente din 10 august
21 Sep 2018   •   11:05

Update: Şeful Jandarmeriei este suspect de complicitate la abuz în serviciu în dosarul protestelor violente din 10 august. Asta i-au adus la cunoştintă procurorii la audierile de azi de la Parchetul General. La plecare,Ionuţ Cătălin Sindile a fost huiduit şi chiar blocat de protestari

Știrea inițială: Şefii Jandarmeriei se vor încolona în doar o oră la Parchetul General unde, potrivit unor surse, ar urma să fie puşi sub învinuire pentru violenţele din 10 august.

Actualul şef al Jandarmeriei, Ionuţ Cătălin Sindile a fost primul care a ajuns la Parchetul General,  cu puţin înaintea orei 10.00, spunându-le jurnaliştilor că va face declaraţii la ieşirea de la audieri. Va fi urmat de Sebastian Cucoş.

Mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române au fost citaţi, vineri, la Parchetul instanţei supreme, unde ar urma să fie anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Parchetul General anunţa la începutul acestei luni că la Secţia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plângeri penale de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor.

×
Subiecte în articol: august violente jandarmerie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close