Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANL, George Marcu, reţinut pentru 24 de ore în dosarul prejudiciului de la Spitalul Obregia

Şeful ANL, George Marcu, reţinut pentru 24 de ore în dosarul prejudiciului de la Spitalul Obregia

Şeful ANL, George Marcu, reţinut pentru 24 de ore în dosarul prejudiciului de la Spitalul Obregia
11 Mar 2013   •   20:27
Fostul director al Spitalului Obregia din Capitală, George Marcu, în prezent şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul prejudiciului creat unităţii sanitare, informează Mediafax. Alături de Marcu, au fost reţinute alte trei persoane.

Autorităţile au făcut luni şapte percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un caz privind achiziţii publice pentru reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.

"Membrii grupării sunt suspectaţi că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Lucrările de reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost înregistrate cheltuieli fictive şi de cesionare a societăţilor prestatoare către terţi, pentru a împiedica astfel verificările fiscale.

Membrii grupării ar fi produs astfel Spitalului Obregia un prejudiciu estimat la 3.800.000 de lei şi bugetului de stat de 1.400.000 de lei.


Declaraţia de avere a şefului ANL

Potrivit declaraţiei de avere, Marcu deţine două terenuri agricole, de 5.000 de metri pătraţi şi 30.000 de metri pătraţi, cumpărate în 2007 şi 2008, şi nu are nicio locuinţă şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii sau obiecte de artă.

Acesta nu are conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii sau forme echivalente de economisire şi investire care să depăşească 5.000 de euro şi nici plasamente, investiţii directe sau împrumuturi acordate care să depăşească această valoare.

La capitolul "Datorii", Marcu a precizat că are o datorie de 8.000 de euro către Porche Leasing, contractul fiind făcut în 2012 şi scadent în august 2014.

Tot în declaraţia de avere completată la începutul acestui an, George Marcu precizează că a avut venituri de la Institutul "Marius Nasta" şi de la o societate.



 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: achizitii publice
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close