Antena 3 CNN Actualitate Şeful CMR: Scandalul cu Cepoi e creat pentru a lovi în Guvernul Ponta. Ministrul nu e în conflict de interese

Şeful CMR: Scandalul cu Cepoi e creat pentru a lovi în Guvernul Ponta. Ministrul nu e în conflict de interese

Şeful CMR: Scandalul cu Cepoi e creat pentru a lovi în Guvernul Ponta. Ministrul nu e în conflict de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Sep 2012   •   12:58

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, consideră că ministrul Sănătăţii nu se află în conflict de interese, având în vedere că în toate documentele depuse la dosar de Vasile Cepoi când a început proiectul era precizată funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

În plus, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi este de părere că acest scandal este creat "pentru a lovi în Guvernul Ponta", informează Mediafax.

"Era de aşteptat să apară acest scandal. ANI se leagă de toată lumea. Ministrul Vasile Cepoi nu se afla în conflict de interese atunci când a început proiectul. În toate actele depuse la proiect era precizată funcţia pe care el o îndeplinea, iar proiectul a fost aprobat. Nu s-a încălcat nicio regulă", a declarat şeful CMR.

Astărăstoae spune că aceeaşi problemă a avut-o şi Ecaterina Andronescu, care era rector, ministru şi manager de proiect, iar instanţa a decis că nu este vorba despre conflict de interese.

"Nu am vorbit cu domnul ministru azi (marţi - n.r.), dar îl sfătuiesc să nu-şi dea demisia de la Ministerul Sănătăţii. Ecaterina Andronescu era acuzată la fel de către ANI şi a câştigat apoi în instanţă", a susţinut Vasile Astărăstoae.

În privinţa sumelor pe care ministrul Vasile Cepoi le-a încasat în cadrul proiectului, rectorul UMF Iaşi a susţinut că atât timp cât munceşti este normal să fii plătit: "A ţinut cursuri în toată ţara în timpul lui liber. Eu ştiu un lucru: dacă munceşti într-un proiect este normal să fii plătit".

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi de infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al DSP Iaşi.

ANI susţine că beneficiul patrimonial obţinut de Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (circa 42.440 de euro).

Vasile Cepoi a declarat, marţi, că înainte de a intra în proiect a consultat juriştii, care i-au spus că nu e conflict de interese, precizând că atitudinea ANI este neetică şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în instanţă pentru afectarea imaginii sale publice.







×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close