Antena 3 CNN Actualitate Şeful de poliţie bătăuş din Piatra Neamţ A DEMISIONAT, după ce ministrul M.A.I. a cerut demiterea lui

Şeful de poliţie bătăuş din Piatra Neamţ A DEMISIONAT, după ce ministrul M.A.I. a cerut demiterea lui

Şeful de poliţie bătăuş din Piatra Neamţ A DEMISIONAT, după ce ministrul M.A.I. a cerut demiterea lui
19 Mar 2014   •   20:18
UPDATE 20.15 - Şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, a demisionat, miercuri seară, după ce a apărut într-un filmuleţ lovind o fată de 14 ani, au declarat oficiali din Poliţie, informează Mediafax.

Ştire iniţială 18.40
Ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut Poliţiei Române demiterea şefului Poliţiei din Piatra Neamţ, comisarul-şef Cezar Filip, care a fost filmat în timp ce loveşte o minoră, chiar în sediul instituţiei pe care o conduce.

Şeful poliţiei din Piatra Neamţ, filmat în timp ce a bătut o minoră

"Menţionăm totodată, că în cazul respectivului poliţist a fost sesizat parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor", se mai arată în comunicatul MAI.
   
Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, care a declanşat la rândul său o anchetă în cazul şefului Poliţiei Piatra Neamţ.
   
Miercuri, pe internet, a fost postat un filmuleţ în care şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat, dar şi cu picioarele. Totodată, şeful poliţiei municipale o trage de păr şi o îmbrânceşte pe fată.
   
Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare şi un ofiţer de la Biroului de Investigaţii Criminale, care asistă la incident fără a interveni.
   
Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, că a fost declanşată o anchetă şi va fi sesizat şi parchetul în acest caz.
   
"IPJ a luat la cunoştinţă cele reclamate şi a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi poliţişti care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat şi Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.
   
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora agresată de şeful Poliţiei Piatra Neamţ are 14 ani şi ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi şi tâlhării.


×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea 100 de minute
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close