Antena 3 CNN Actualitate România vrea să cumpere sute de blindate. Pentru ce se pregătește armata

România vrea să cumpere sute de blindate. Pentru ce se pregătește armata

România vrea să cumpere sute de blindate. Pentru ce se pregătește armata
de S.T.    |    26 Noi 2016   •   16:10

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că armata are mare nevoie de transportoare blindate pentru trupe (TBT) 8x8, intenţionând să achiziţioneze astfel de tehnică într-un număr „de ordinul sutelor”.

„Nevoia este mare, în momentul de faţă pentru fiecare dintre unităţile care au în dotare transportoare 8x8 vor trebui să fie înlocuite. Ca atare, cifra este de ordinul sutelor”, a spus Ciucă, la repetiţiile pentru parada militară de 1 Decembrie.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a precizat că acestea vor fi produse la Moreni de o societate mixtă înfiinţată de Uzina Automecanică Moreni şi compania Rheinmetall din Germania.

„După constituirea societăţii, se va trece la o cooperare care valorifică know how-ul şi tehnologia de la Moreni (...) şi capabilităţile pe care le are producătorul Rheinmetall, un producător de renume. (...) În etapa ulterioară, MApN va fi ofertat de această societate care se înfiinţează şi aşteptarea este ca în dotarea forţelor noastre armate să intre necesarul pentru un batalion pe an. Acesta ar fi ritmul de fabricaţie şi de livrare”, a explicat Motoc.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close