Antena 3 CNN Actualitate Realitatea sumbră din România. În cazul unui seism major, autoritățile ar fi neputincioase

Realitatea sumbră din România. În cazul unui seism major, autoritățile ar fi neputincioase

Realitatea sumbră din România. În cazul unui seism major, autoritățile ar fi neputincioase
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne, Romania
25 Aug 2016   •   10:26

Un cutremur de 6 grade a distrus aproape în totalitate, miercuri dimineaţă, un orăşel din centrul Italiei. În România, în cazul producerii unui seism major, cel puţin 90.000 de persoane ar avea de suferit, informează Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Gândul.

Realitatea sumbră din România a fost dezvăluită chiar de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care ar trebui să fie în linia întâi în cazul unui dezastru de acest fel, însă se găseşte în situaţia de a nu avea cele mai importante elemente: dotările necesare pentru intervenţia în caz de cutremur.

"Gradul de dotare modest sau chiar absent cu autospeciale, mijloace speciale de intervenţie şi echipamente pentru executarea unor misiuni operative: asanare pirotehnică, intervenţie CBRN, căutare-salvare urbană, căutare-salvare şi intervenţii specifice în apele teritoriale, adăpostire, înştiinţare-alarmare", sunt vulnerabilităţile puse negru pe alb, în proiectul Strategiei de consolidare şi dezvoltare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) 2016-2025, aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

 

×
Subiecte în articol: cutremur seism seism Romania
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close