Antena 3 CNN Actualitate Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul tehnocrat este împotriva reducerii

Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul tehnocrat este împotriva reducerii

Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul tehnocrat este împotriva reducerii
Sursa foto: foto: pixabay.com
14 Iun 2016   •   10:07

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator şi 3 la angajat.
Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ''pentru'', 23 ''împotrivă'' şi o abţinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare.

Guvernul a avut un punct de vedere negativ în privinţa acestui proiect. Propunerea legislativă de modificare a Codului fiscal a fost iniţiată de deputaţii PSD Florin Iordache, Marian Neacşu, Florin Pâslaru, Petru Gabriel Vlase.

Potrivit proiectului, cota de contribuţie de asigurări sociale este de 21,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 13,8% contribuţia datorată de angajator. Pentru condiţii deosebite de muncă, cota de asigurări sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 18,8% pentru cea datorată de angajator.

Pentru condiţii speciale de muncă, cota de contribuţie la asigurările sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contribuţia individuală şi 23,8% - pentru cea datorată de angajator.

Guvernul s-a opus aprobării acestui proiect, arătând că anul trecut a decis deja reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuților de asigurări sociale la angajator. Senatul este prima Cameră sesizată.

×
Subiecte în articol: reducere cas guvern Senat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close