Antena 3 CNN Actualitate Șerban Nicolae: "Urmărind cu atenție și preocupare festivalul penalilor, domnul Iohannis nu a înțeles despre ce e vorba"

Șerban Nicolae: "Urmărind cu atenție și preocupare festivalul penalilor, domnul Iohannis nu a înțeles despre ce e vorba"

Șerban Nicolae: "Urmărind cu atenție și preocupare festivalul penalilor, domnul Iohannis nu a înțeles despre ce e vorba"
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mar 2018   •   18:39

În contextului afirmației lui Klaus Iohannis, că CSAT nu poate desecretiza protocoalele SRI, Șerban Nicolae face noi precizări despre această situație. 

'Probabil că urmărind cu atenție și preocupare festivalul penalilor, domnul Iohannis nu a înțeles despre ce e vorba. Protocoalele secrete nu sunt niște acte înnăscute doar din voința celor care le-au semnat. La baza lor a fost o hotărâre CSAT adoptată în 2005, la rândul ei secretizată. Din punctul meu de vedere, instituțiile care au semnat ulterior protocoale secrete ar putea să invoce faptul că, având la bază un document clasificat, ele nu pot fi desecretizate autonom, ci doar după ce le desecretizează hotărârea CSAT", a spus Șerban Nicolae la Antena 3. 

"Dacă domnul președinte nu a înțeles ce i-am spus acum trei zile, mai spun încă o dată. Să facă Domnia Sa primul gest. Să întrunească CSAT-ul și în acord cu toți membrii CSAT să desecretizeze celebra hotărâre, nu să ne-o povestească", a adăugat el. 

"Decât să ne povestească Administrația Prezidențială că nu e nimic important acolo, nu mai bine vedem cu toții documentul?", a mai spus Nicolae. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close