Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Cifrele pe care UDMR le vrea ascunse. Cât dau şi cât primesc de la stat judeţele României

Sinteza zilei. Cifrele pe care UDMR le vrea ascunse. Cât dau şi cât primesc de la stat judeţele României

Sinteza zilei. Cifrele pe care UDMR le vrea ascunse. Cât dau şi cât primesc de la stat judeţele României
26 Oct 2016   •   23:34

Kelemen Hunor a prezentat, miercuri, pe pagina sa de Facebook o hartă a judeţelor după raportul între banii primiţi de la Stat şi banii încasaţi prin taxe şi impozite, realizată de ziarul ''Gândul''.

Mihai Gâdea a demonstrat la ''Sinteza Zilei'' că cifrele prezentate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

''Clujul, din 100% cât dă la buget, primeşte înapoi 44%, zice Kelemen Hunor. Bihorul primeşte înapoi 65%. Şi putem să luam aşa fiecare judeţ.  Vedeţi că există judeţe precum Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi care primesc un procentaj semnificativ peste ceea ce dau la buget.  Sigur că e interesant şi dacă ne uităm la Bucureşti. Capitala primeşte înapoi faţă de taxele pe care le primeşte 11, 2%. Deci, dacă Bucureştiul ar veni în momentul de faţă să spună noi de federalizăm, ne declarăm autonomia, Bucureştiul ar beneficia cel mai mult de taxele pe care le platesc bucureştenii'', a explicat Mihai Gâdea.

Realizatorul ''Sinteza Zilei'' a arătat în continuare de ce cifrele prezentate ''Gândul'' şi preluate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

''Calculul de la ''Gândul'', cu toată dragostea, este o bătaie de joc, ca să nu spun că cineva a plătit acest articol'', a subliniat Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close