Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Domeniul celui mai bogat primar din România

Sinteza zilei. Domeniul celui mai bogat primar din România

Avere de milioane de euro - asta afișează primarul din Tărtășești, Ion Rusu. Se declară latifundiar cu ajutorul tatălui, fost angajat la o autobază din Dâmbovița și mandatar pe vremea lui Ceaușescu.

Sinteza zilei. Domeniul celui mai bogat primar din România
15 Feb 2016   •   00:35

Însă geniul tatălui pare ieșit din comun câtă vreme familiile Rusu, cea a primarului dar și a fratelui acestuia, posedă fiecare bolizi de zeci de mii de euro și case de sute de metri pătrați.

sursa: cancan.ro

Primarul din Tărtășești este cu adevărat iscusit. Și asta pentru că afișează un trai ce sfidează orice imaginație! Are o casă de aproape 800 de metri pătrați. Un adevărat palat, dotat ca vilele magnaților de pe Coasta de Azur. Camere video, curți amenajate, interioare luxoase și mulți bolizi în garaj. Cel mai ieftin dintre aceștia... aproximativ 80.000 de euro.

Pe site-ul primăriei nu există o declarație de avere a edilului din Tărtășești. Există însă pe site-ul ANI.
Spicuim din averea prezentată a lui Rusu: aproape 7 hectare de terenuri agricole și forestiere, patru case, bijuterii, acțiuni la firme și datorii de peste 500.000 de euro.

În 2012, însă, averea lui Rusu era un pic mai consistentă: 70 de hectare de terenuri agricole și forestiere, patru case, doi bolizi de lux, bijuterii, active înstrăinate de aproape 140.000 de euro, depozite și datorii de peste 500.000 de euro.

Între timp, unele dintre case au fost donate copiilor. La fel, o parte a imperiului său imobiliar a fost vândut afaceristului Nicolae Cristescu. Vorbim despre un restaurant aflat în pădurea Vlăsia.

Despre iscusința primarului Rusu în materia afacerilor vorbește averea sa... însă despre activitatea edilului în folosul comunității vorbesc drumurile din localitate care arată ca după bombardament.

Când vine vorba să discute despre averea familiei, nici primarul Rusu și nici fratele său nu vor să intre prea mult în detalii. Au început cu bișnița după Revoluție și apoi au ajuns să învârtă sute de mii de euro.

Prosperitatea familiei Rusu a adus evident și copii lor în zona mondenă. Ana Maria Rusu, fiica lui Viorel Rusu, fratele primarului, s-a căsătorit recent. Alesul, un tânăr despre care ziarele de cancan au scris.

Nici băieții lui Ioan Rusu nu au scăpat de atenția presei. Mai ales că au postat fotografii lu luxul de care se bucură.
Unul dintre băieți se iubește cu fiica unui afacerist controversat, Alin Niculae, patronul unei firme de carburanți abonată la contracte de furnizare cu autoritățile, Oscar Downstream, vehiculată în diverse povești cu iz penal. Numai mașinile cu care se plimbă juniorii lui Rusu fac un sfert de milion de euro.

Revenind la edilul din Tărtășești, despre Ion Rusu circulă multe legende. Ba că ar fi un protejat al potentaților care au plecat din Tărtășești, ba că beneficiază de protecție din partea unor zone ale serviciilor de infirmații.

Ce este cert însă, nu a avut probleme, chiar dacă i s-au adus acuzații grave: în preajma alegerilor a fost acuzat că și-a asmuțit oamenii pe candidații adverși, lucru ce s-a lăsat cu agresiuni și reclamații penale. Totul a fost închis... semn că la Tărtășești regele, așa cum i se spune primarului, nu este chiar atât de gol... de relații sus puse.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close