Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Românii revoluționează votul. Cum au votat și ce nu s-a văzut la alegerile din 5 iunie

Sinteza zilei: Românii revoluționează votul. Cum au votat și ce nu s-a văzut la alegerile din 5 iunie

Sinteza zilei: Românii revoluționează votul. Cum au votat și ce nu s-a văzut la alegerile din 5 iunie
Sursa foto: Foto: facebook.com
06 Iun 2016   •   23:14

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Sinteza Zilei, imagini cu primarii cu dosare penale care au fost reconfirmați în funcțiile lor prin votul masiv dat de români la alegerile locale din 5 iunie.

Printre ei se numără Lia Olguța Vasilescu, de la Craiova, care a obținut un nou mandat cu un procent de 60,92%, Robert Negoiță, de la Sectorul 3 din Capitală, care a obținut un procent de 54,45%, Cătălin Cherecheș, de la Baia Mare, cu 70,28%, George Scripcaru, de la Brașov, reales primar cu 52,6%.

”Urăsc corupția. Îi urăsc pe cei care fură într-o țară săracă. Că nu încearcă să înțeleagă ce șansă uriașă au să fie aleși, dar pe de altă parte urăsc abuzul de putere”, a spus Mihai Gâdea, care a prezentat în emisiune câteva exemple concrete care arată că românii nu au votat corupții, așa cum încearcă propaganda să motiveze rezultatul alegerilor locale.

”Ei o aleg pe Olguța Vasilescu, dar nu îl aleg pe Vanghelie”, a spus Mihai Gâdea.

Politician din SUA, despre violarea drepturilor în anticorupția din România

Gâdea a dat și exemplul lui Cătălin Cherecheș, care a fost ales cu peste 70 la sută, el fiind la această oră în arest, în condițiile în care oamenii l-au amendat pe candidatul lui Traian Băsescu în București, deși nu a fost dovedit penal de procurori.

”În România este o justiție selectivă”, a afirmat Mugur Ciuvică, la Antena 3, comentând astfel numărul tot mai mare de primari anchetați de DNA pentru corupție.

”De asta lumea nu a votat după cum le-a dictat DNA-ul, ci așa cum au crezut ei de cuviință, analizând candidaturile, că nu au votat otova”, a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3.

”Cum poate fi un pericol social un om care e votat de comunitatea lui cu peste 70 la sută”, a întrebat Victor Alistar, directorul Transparency International, invitat în platoul emisiunii Sinteza Zilei.

PRIMELE REZULTATE EXIT-POLL au fost prezentate la ANTENA 3, în cadrul ediției speciale din 5 iunie, moderată de Mihai Gâdea.

Pe HARTA ELECTORALĂ puteți de asemenea vedea REZULTATELE din orașele de reședință ale județelor țării, precum și în cele șase sectoare din București.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close