Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: S-a născut orb, dar a reușit să ia Bacalaureatul cu notă peste medie. O universitate îi refuză însă dreptul la educație

Sinteza zilei: S-a născut orb, dar a reușit să ia Bacalaureatul cu notă peste medie. O universitate îi refuză însă dreptul la educație

Sinteza zilei: S-a născut orb, dar a reușit să ia Bacalaureatul cu notă peste medie. O universitate îi refuză însă dreptul la educație
Sursa foto: Foto: Antena3
23 Mar 2017   •   21:25

Mihai Gâdea l-a avut invitat în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, pe Emanuel, tânărul care s-a născut orb și în ciuda tututor eforturilor sale de a duce o viață cât de cât normală, ușile îi sunt închise de către cei care trebuiau să-l ajute.

Emanuel s-a născut orb, dar a văzut prin ochii mamei și așa a ajuns să ia Bacalaureatul cu notă mare. Emanuel a învățat singur să cânte la orgă, iar acum ar vrea să se înscrie la facultate, însă a fost respins pe motiv că ”nu primesc copii bolnavi”.

”Cred că în orice altă țară, un tânăr cu o asemenea reușită ar fi un erou”, a spus Mihai Gâdea, în debutul emisiunii.

Vlad Emanuel Ion, din comuna Rogojeni, Galați, s-a înscris la Universitatea Dunarea de Jos Galați, pentru a urma un program de studii potrivit persoanelor nevăzătoare: kinetoterapie.

Însă în ziua admiterii, Emanuel a fost umilit și respins, pe motiv că nu ar fi avut un aviz medical de la un specialist, chiar dacă la momentul înscrierii nu i s-a cerut așa ceva.

Tatăl băiatului a povestit că, în ziua admiterii, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport i-a spus că locul pe care l-ar ocupa Emanuel la facultate ”ar fi o pierdere” pentru un tânăr sănătos care ar putea avea performanțe în cadrul facultății.

Povestea lui Vlad Emanuel 

”Eu nu am făcut 13 ani de școală degeaba. Trebuie să dau la facultate, să îmi găsesc un loc de muncă și să pot să trăiesc independent. Altfel nu se poate”, a spus tânărul, la Antena 3.

”Trebuie să dau la facultate, să îmi găsesc un loc de muncă”

Deși povestea lui Emanuel a mai ajuns în urmă cu câteva luni în presă, iar rectorul universității din Timișoara și-a arătat deschiderea de a-l primi la cursurile facultății de sport de acolo, băiatul nu a putut merge să studieze în celălalt capăt al țării. ”Ar fi însemnat să rupem familia!”, a spus tatăl băiatului, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close