Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Presa din Austria preia dezvăluirile Antena 3. Jaful din pădurile românești uimește Occidentul

Sinteza Zilei: Presa din Austria preia dezvăluirile Antena 3. Jaful din pădurile românești uimește Occidentul

Sinteza Zilei: Presa din Austria preia dezvăluirile Antena 3. Jaful din pădurile românești uimește Occidentul
06 Dec 2015   •   23:50

Compania austriacă Schweighofer este, de ani buni, cea mai importantă figură din industria exploatării lemnului în România. Și, la fel, figura centrală în scandalul defrișărilor ilegale.

După ce Antena 3 a prezentat, în mai multe ocazii, jaful din pădurile României, iar mai multe voci cu autoritate au acuzat compania, povestea a ajuns și în presa europeană.

Mai întâi a fost Der Spiegel, care a ”deplâns sângerarea pădurilor” României, iar acum, recent, cazul a ajuns și în atenția jurnaliștilor austrieci.

ORF, televiziunea de stat din Austria, a prezentat un material despre activitatea Schweighofer în România, material realizat cu sprijinul jurnaliștilor emisiunii ”În Premieră”. 

Austriecii au rămas siderați de câtă pădure a fost tăiată până acum, suprafața totală fiind echivalentă cu suprafața Burgenland, unul din landurile austriece. O zonă de aproximativ 4.000 de kilometri pătrați.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Austria
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close