Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Șefa ANPDCA: Asistenții maternali nu și-au exprimat dorința de a o adopta pe Sorina

Sinteza zilei. Șefa ANPDCA: Asistenții maternali nu și-au exprimat dorința de a o adopta pe Sorina

Sinteza zilei. Șefa ANPDCA: Asistenții maternali nu și-au exprimat dorința de a o adopta pe Sorina
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Iun 2019   •   21:53

Gabriela Coman, președintele Autorității pentru Protecția Copilului și Adopție, a declarat, într-un interviu pentru Observator, că asistenții maternați care o aveau în grijă pe Sorina știau care sunt pașii de urmat pentru o adopție, dar în șapte ani nu au încercat să facă acest lucru.

Citește și: Sinteza Zilei. Interviu cu bunica Sorinei din partea părinților adoptivi

"De ce nu au ei o prioritate, de ce nu le primesc cererea. Pentru că gândiți-vă că acest copil a fost în asistență maternală timp de peste 7 ani, la o familie care știa ce înseamnă un proces de adopție, pentru că o adoptaseră pe cealaltă fetiță, deci știa care sunt etapele, știa ce are de făcut.

Cu toate astea, de-a lungul acestor ani, niciodată nu și-au exprimat dorința de a o adopta iar legea ne spun în felul următor: prioritate are o familie de plasament, un asistent maternal, dacă copilul a stat acolo cel puțin șase luni. Deci categoric s-ar fi înscris în prioritate, dar această prioritate îți dă ție posibilitatea ca în termen de 30 de zile, sau încă 10 în plus din motive justificabile, să scrii că dorești să o adopți, ca să se înceapă procedura cu tine sau să scrii că nu dorești", a spus Gabriela Coman.

Șefa ANPDCA subliniază că procedura de adopție ar fi putut fi oprită, după ce 8 rapoarte făcute de instituția pe care o conduce au arătat că Sorina nu a vrut cu niciun preț să accepte noua familie, dar că nu a fost acolo să se pronunțe de ce acest lucru nu s-a întâmplat.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close